Nakon incidenta na Bjelašnici

FUP: Pokrenuta interna istraga protiv policajca koji je na skijaškoj stazi pretukao mladića

Hronika09.04.15, 09:10h

FUP: Pokrenuta interna istraga protiv policajca koji je na skijaškoj stazi pretukao mladića
Federalna uprava policije pokrenula je unutrašnju istragu protiv policajca S. M., koji se sumnjiči da je 21. februara na skijaškoj stazi fizički napao i teško povrijedio studenta Mehmeda Mešanovića (22), potvrđeno je iz FUP-a

 


 - Odmah nakon saznanja za predmetni događaj, pokrenut je interni postupak protiv policijskog službenika FUP-a S. M. u vezi s događajem od 21. februara 2015. godine na Bjelašnici. Jedinica za profesionalne standarde FUP-a i dalje poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi prikupljanja dokaza i utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa predmetnim događajem - navodi se u saopćenju FUP-a. 


Iz FUP-a su naveli da će, po okončanju unutrašnje istrage, ova jedinica donijeti odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv policajca. Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo saznaje se da je u okviru ove institucije formiran predmet o ovom slučaju.

 

- Tužilaštvo KS zaprimilo je izvještaj od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo protiv M. S. Tužilaštvo je nakon toga formiralo predmet koji je dat u rad postupajućoj tužiteljici - rekao je za Avaz Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS. 


Podsjećamo, policajac se sumnjiči da je spomenutog dana oko 15 sati na stazi "Kolijevka" na Babinom dolu na Bjelašnici pancericama izudarao Mešanovića u stomak. Mladić je  operiran na KCUS-u, gdje mu je odstranjena žučna kesa i ušivena jetra.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook