VIDEO/ KULTNA EX-YU GRUPA PONOVO NA SCENI

Kako su bh. fanovi 'natjerali' Lačni Franz da svira u BiH: Koncert u Sarajevu 17. aprila

DEPO CLUBBING17.03.15, 16:21h

Kako su bh. fanovi 'natjerali' Lačni Franz da svira u BiH: Koncert u Sarajevu 17. aprila
Koncert u glavnom gradu BiH zakazan je za 17. april, u kultnom mjestu rock'n'roll sarajevske scene - Cinemas klubu Sloga

 

Popularni slovenski i ex-yu bend Lačni Franz, na insistiranje bh. fanova koji su vlastitom inicijativom 'pokrenuli na akciju' frontmena grupe Zorana Predina, nakon mnogo godina dolazi ponovo u Bosnu i Hercegovinu.


Koncert u glavnom gradu BiH zakazan je za 17. april, u kultnom mjestu rock'n'roll sarajevske scene - Cinemas klubu Sloga. Prije toga Lačni Franc pjevat će u Tešnju i Tuzli, a nakon Sarajeva u Mostaru, gdje ova mini turneja i završava.


Tim povodom danas je u prostoru Pivnice HS održana press konferencija, na kojoj je Predin evocirao uspomene na poznata muzička imena sa ovih prostora, Dražena Ričla i Aljošu Buhu, tragično stradale članove Crvene jabuke sa kojima je nekada davno svirao u bendu Kongres.   


Press konferenciji prisustvova je i ambasador Slovenije u BiH Iztok Grmek.

 

lacni-franz2


Govoreći o sarajevskom koncertu i turneji po BiH, Predin je ispričao kako su ga bh. fanovi animirali da ponovo zasvira pred ovdašnjom publikom, u želji da svojoj djeci ožive muziku uz koju su odrastali i lumpovali u mladosti. Uz popularne pjesme iz minulih vremena, Lačni Franz će na ovoj turneji predstaviti i svoju najnoviju, ali prvu pjesmu, kako sam Predin kaže, na bosanskom jeziku. "Ja vraćam sunce u svoj dan"


Poslušajte je i vi...  

 


A za one nostalgične slijedi prisjećanje na jedan od najvećih hitova ovog benda "Naj ti poljub nariše ustnice".

 

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook