Britanski ljubitelji dobre hrane sve se više zanimaju za ponudu balkanskih jela. Novi kulinarski show Ricka Steina, kao i kuharica 'Od Venecije do Istanbula' poznatog chefa, vodi od obala istočnog Mediterana u potrazi za autentičnim jelima, uključujući hrvatske delikatese i albansku pečenu janjetinu, pa sve do venecijskih poslastica.
Za kulinarsku ponudu ovog dijela svijeta zainteresiran je i chef Yotam Ottolenghi, a britanski trgovački lanci Waitrose i Ocado također pokazuju interes za balkanskom hranom pa se na njihovim policama može naći i makedonski ajvar.
Ajvar je zapeo za oko i Ottolenghiju, a koristi ga u receptu za bosanske ćevape, ali i Jamieju Oliveru - a on ga prodaje u svom web shopu.
Britancima je postalo zanimljivo područje Balkana, s kojim se dosad, pogotovo kad je gastronomija Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske i Makedonije u pitanju, nisu često susretali.
(tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook