Drugo mjesto osvojio je Tibor Samaransky iz Slovačke, a treće Goran Staničić iz Hrvatske. Pobjednik, Dragan Šljivić žiri je osvojio pripremivši za predjelo sufle sa škampima, umak od ljuske škampi, marinadu od tune, a za glavno jelo raviole s telećom jetrom, flambirano s rakijom od dunje, povrće te marinirana pačja prsa.
- Ovo je veliko priznaje za moj rad i uloženi trud se isplatio. Naravno velike zasluge pripadaju i mojim kolegama iz udruženja gastronoma “Gastro kutak”. Ovo takmičenje bilo je izuzetno jako, najbolje na kojem sam učestvovao i biti prvi u takvoj konkurenciji je veliki uspjeh - rekao je Šljivić nakon proglašenja te dodao da su pored njega u Makarskoj nastupili Hamid Hadžić i Nijaz Hadžiabdić kolege iz udruženja gastronoma “Gastro kutak”.
Interregionalni kuharski kupi evropskih regija je trodnevna manifestacija i okupila je finaliste sa četiri regionalna natjecanja iz 2014: “Biser mora 2014” - Hrvatska, “Državno prvenstvo ugostiteljskih djelatnika Crne Gore 2014”, “Balkan kup 2014” - Beograd, te “Bosanski dukat 2014” - Sarajevo. Pored kuhara iz ovih zemalja učestvovali su i ponajbolj kuhari iz Slovenije, Italije te Slovačke, a sve su zemlje prisutnima predstavile svoje specijalitete, kulturu i običaje iz udruženja gastronoma “Gastro kutak”.
(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook