FOTO/ PISMO LJUTOG SARAJLIJE

KONZUM opet vara kupce: Na artiklu jedna cijena, na kasi druga!

Hronika25.02.15, 12:41h

KONZUM opet vara kupce: Na artiklu jedna cijena, na kasi druga!
Najnoviji slučaj zabilježen je u KONZUM-u na Grbavici, u Shopping centru, a naš sugrađanin je ovu prevaru dokumentovao i priloženim fotografijama

 

- Nije to ništa novo u ovdašnjim trgovinama, a u KONZUM-u je gotovo svakodnevnica, tvrdi čitalac DEPO Portala koji nam je uputio ljutito pismo izrevoltiran stalnim situacijama u kojima se kupci navlače na akcijske cijene, a onda im se na kasi otkucaju druge, naravno veće cijene istih artikala.


Najnoviji slučaj zabilježen je u KONZUM-u na Grbavici, u Shopping centru, a naš sugrađanin je ovu prevaru dokumentovao i priloženim fotografijama. Naime, uz artikal je uredno navedena akcijska cijena, po čemu se vidi da je proizvod snižen za 55 feninga, no račun na kasi pokazao je drugačiju cifru.

 

konzum-tuna-2
konzum-tuna-racun


- Nije riječ o 55 feninga, mada sam za četiri konzerve "tuna salate" umjesto 11,80 KM platio 14 KM, što i nije mala razlika. Riječ je o naizgled sitnim iznosima koji na više proizvoda varaju kupce za mnogo veće cifre. Nekada i ne provjeravate račun, pa to čak i ne znate, kaže čitalac DEPO Portala i dodaje kako mu se ovo nije prvi put desilo.


- Svoj prigovor sam i ranije iznosio u KONZUM-u, ali mi je objašnjeno da uposlenici, zbog stalnih akcija i količine posla, ne stignu uvijek na vrijeme zamijeniti akcijske iznose. Ne vjerujem u to!


Da li je problem zaista u nedostatku vremena ili u dobro uhodanim i smišljenim prevarama kupaca, prosuđujte sami. Kako god, ne vjerujte akcijskim cijenama i uvijek provjerite svoj račun!             

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook