PUSTA ŽELJA ILI NESLANA ŠALA

Šta se dogodilo: Nele Karajlić 28. februara dolazi u Sarajevo?!

Kultura12.02.15, 10:05h

Šta se dogodilo: Nele Karajlić 28. februara dolazi u Sarajevo?!
Poznato je da je Karajlić nekoliko puta naglasio da ne želi dolaziti u Sarajevo nakon što se preselio u Beograd, pa je bilo očekivano da glavni grad BiH nikada neće biti mjesto promocije njegove knjige

 

Ovih dana u javnosti se pojavila pozivnica koja obavještava da će dr. Nele Karajlić u centru Sarajeva promovisati svoju knjigu 'Fajront u Sarajevu'! Kako se navodi, predstavljanje knjige zakazano je za kraj ovog mjeseca, u subotu, 28. februara, sa početkom u 18 sati, a mjesto događaja je klub Cinemas/Sloga.

 

Karajlić je do sada sviju knjigu promovisao u velikom broju gradova u Srbiji i nekim gradovima u Republici Srpskoj, a najbliže glavnom gradu BiH će biti 14. februara na Jahorini.

 

nele-karajlic-sarajevo

 

Autori pozivnice bili su izdašni u izboru promotora pa su, pored Neleta, najavili da će njegovu knjigu u Sarajevu predstaviti nekadašnji urednik "Top liste nadrealista" Slobodan Terzić, urednik knjige Vule Žurić, direktor Lagune Dejan Papić i generalni direktor kompanije Novosti Ratko Dmitrović, dok su kao medijski partneri navedeni BHT i PINK TV. Zanimljivo je i da se kao jedan od partnera promocije navodi i BH Telecom.

 

Poznato je da je Karajlić nekoliko puta naglasio da ne želi dolaziti u Sarajevo nakon što se preselio u Beograd, pa je bilo očekivano da glavni grad BiH nikada neće biti mjesto promocije njegove knjige.

 

I naravno da neće, jer u pitanju je najobičnija laž!

 

Pozivnica koja kruži Facebookom, a koja je potekla sa fan stranice Neleta Karajlića, djelo je nepoznatih kreativaca koji su pustili mašti na volju, pa su promotorosku turneju bivšeg Sarajlije poželjeli završiti u njegovom rodnom gradu. 

 

No, kako je za DEPO Portal potvrđeno iz BHT-a, u ovoj tv kući ne samo da nikakva promocija knjige "Fajront u Sarajevu" nije dogovorena, nego nikada nije ni bila u planu.

 

Da li je lažna pozivnica pusta želja Neleta Karajlića ili tek neslana šala dokonih fanova, nagađajte sami.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook