Foto/Izložba 'Dvosmislica' i Stand Up nastup Filipa Andronika u Zvonu sutra u 21:00

Prema jeziku romantični, prema izgovoru nepažljivi, obilje humora na sceni i zidovima Zvona

DEPO Art13.01.15, 16:07h

Prema jeziku romantični, prema izgovoru nepažljivi, obilje humora na sceni i zidovima Zvona
Autor sad već kultne 'Amnezije', strip antijunaka koji ima problem s pamćenje, vrhunski crtač i komičar, Filip Andronik će se u galeriji Zvono predstaviti novim radovima inspirisanim jezičkim dvosmislicama i izvesti Stand Up nastup.

 

 

''Od svih narod bivše Jugoslavije mi svoj jezik doživljavamo najviše nekako romantično-nostalgično-patriotski. Tri naroda u državi očima ne mogu jedni druge ali jezik koji govorimo - to je naš jezik. Naš. Ajme. Eh sad, kada u pisanju tim našim jezikom, izuzmemo naglasak iz rečenice, tada dobijemo jezičke dvosmislice'', kaže strip autor i Stand Up komičar Filip Andronik, koji će u sarajevskoj galeriji Zvono u srijedu, 14. januara u 21:00 premijerno predstaviti ilustraciju jezičkih dvosmislica i izvesti Stand Up nastup.

 

igrac-u-autu

 

 

 

Stand Up Filipa Andronika jedan je od onih koji se dugo pamti i iznova prepričava. Obiluje fenomenima iz naše apsurdne svakodnevnice, benignim detaljima poput neizostavnog upita kada sjedamo u tramvaj da li je stolica na koju se planiramo spustiti ujedno i slobodna, iako njegujemo opšte nepoštovanje.

 

Filip se duhovito poigrava i sa opštim mjestima našeg ponašanja koje podrazumijeva sistem-sam svoj ljekar i eliksire koje smo proglasili kao must have, poput vječne rakije i njenih obloga, aloje, brusnice i propolisa koji se na tronu izliječi se sam proizvoda neprestalno smjenjuju.

 

Kako sam kaže, prema jeziku smo izuzetno romantični i zovemo ga našim, a u stvarnosti, na šta nas Filip podsjeća, sve manje koristimo i sve glasove tog jezika, oslanjajući se isključivo na samoglasnike.

 

Uz sjajne, duhovite i vješto nacrtane Dvosmislice te uvijek smijehom ispunjen nastup, publika u Zvonu, uz besplatan ulaz, bez sumnje će uživati.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/klj)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook