Limuntus i kamilica za svjež izgled mesa
Kako bi djelovalo svežije, u meso se dodaju vinobran, limuntus i vitamin C koji mu vještački prodzužavaju rok trajanja. Takođe, pileće, svinjsko i juneće meso umaču se u čaj od kamilice kako bi se izgubio neprijatni miris od dugog stajanja.
Svjetlo i začini kriju staro meso
U pojedinim mesarama, frižideri imaju crveno ili ljubičasto svjetlo kako bi kupcima meso djelovalo kao da je tek izašlo iz klanice. Meso koje je već počelo da mijenja boju i da se suši od stajanja, mesari uvaljaju u pikantne začine i ulje, pa ga prodaju kao marinirane specijalitete, a najlakši način da se nekome “uvali“ bajato meso je da se od njega naprave pljeskavice i ćevapi.
Voda i led za povrće
Povrće, najviše zelenu salatu, kupus i kelj trgovci prskaju vodom u kojoj se nalazi malo deterdženta za sudove kako bi bili sjajniji i izgledali svježije. Voće i povrće trgovci često drže na ledu kako bi što duže djelovalo sjveže, a dešava se i da ga premazuju tankim slojem ulja, kako bi djelovalo sjajno i tek ubrano.
(blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook