Zbog izuzetno fantastičnog ukusa, savetuje se oprez pri konzumiranju, jer vam se može dogoditi da postanete zavisni od ovog namaza.
Za pripremu domaće verzije „Nutele” biće vam potrebni sljedeći sastojci:
- 2 šolje prepečenih lješnika
- 1 šolja šećera u prahu
- 1/3 šolje finog kakaa
- 2 kašike lješnikovog ulja
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice soli
Način pripreme:
Skinite ljuskice sa lješnika i stavite ih u blender.
Dodajte ulje i pasirajte sve dok ne dobijete finu pastu.
Dodajte šećer u prahu, kakao, ekstrakt vanile i so i nastavite da pasirate dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Dobijeni namaz sipajte u tegle.
„Nutela” napravljena na ovaj način može da stoji na sobnoj temperaturi ili u frižideru do mjesec dana, piše Press.rs.
(Press.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook