FOTO I VIDEO REPORT

Kiša i ovacije za 'Karima'

Arhiva25.07.10, 17:15h

Svjetskom premijerom filma "Sevdah za Karima", čiju režiju i scenario potpisuje Jasmin Duraković, večeras je (24. jula) zvanično počeo Takmičarski program 16. Sarajevo Film Festivala. Za DEPO TV o utiscima nakon premijere govore glumci Marija Karan i Adnan Hasković, kao i muzičar Sejo Sekson

premijera-szk1

Zajednička fotografija ekipe filma 'Sevdah za Karima'/ Foto: DEPO

Crvenim tepihom prodefilovali su reditelj filma Jasmin Duraković, koscenarista Asmir Kujović, kao i glavni junaci ove ljubavne noir drame: Amar Selimović, Marija Karan, Adnan Hasković, Asli Bayram...

- Bavili smo se globalnom temom današnjice i pričom o ljudima u Sarajevu - rekao je između ostalog reditelj Duraković.

Govoreći o iskustvima sa snimanja svog prvog filma mladi bh. glumac Amar Selimović kazao je kako su glumci imali potpunu slobodu te da je atmosfera na snimanju bila odlična.

I atraktivna srbijanska glumica Marija Karan imala je samo riječi hvale za ekipu filma.

- Bilo je sjajno sarađivati sa Jasminom Durakovićem i ostalom ekipom provoditi vreme - kazala je Karan.

Dobru atmosferu na crvenom tepihu nije uspjela omesti ni kiša koja je počela padati u popodnevni satima u Sarajevu. Posebnu pažnju publike privukla je upravo Marija Karan, ali i šarmantna Njemica turskog porijekla Asli Bayram.

"Sevdah za Karima" je ljubavna noir drama o demineru Karimu koji se sprema da ide u Irak kako bi osigurao svoju životnu egzistenciju, ali ga traumatična ljubav sa Ivanom, djevojkom njegovog najboljeg druga Juke, odvodi u preispitivanje samog sebe i u religiju.

(DEPO/eb)

VEZANI TEKST

Odlična zabava nakon premijere 'Karima'

DEPO TV PRED VEČERAŠNJU PREMIJERU: Deminer Karim poput bosanskog Hamleta

FOTO/HMS: Dom mladih 'proključao' uz Kirila Džajkovskog



Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook