DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA U ISTOČNOM SARAJEVU

Klub 'Bacchus' pojašnjava za javnost: Nismo mi neka narodnjačka birtija i kafana, tuča se desila na parkingu, a ne u klubu!

Hronika14.11.14, 11:33h

Klub 'Bacchus' pojašnjava za javnost: Nismo mi neka narodnjačka birtija i kafana, tuča se desila na parkingu, a ne u klubu!
Klub 'Bacchus' iz Istočnog Sarajeva uputio je saopštenje za javnost u kome pojašnjava šta se zaista dogodilo tokom noći, u subotu, 08. novembra, kada je izbila svađa između Benjamina Mujagića, Senaida Mujića, Dragiše Kenjića i Bojana Ninkovića, negirajući da se radi o bilo kakvom međunacionalnom sukobu


Pismo (uz neophodne lektorske intervencije) prenosimo u cjelosti:

 

Nakon objava pojedinih medija koji su senzacionalistički izvještavali u nekoliko navrata i na taj način širili dezinformacije da je riječ o međunacionalnom incidentu u kojem su povrijeđeni Benjamin Mujagić, Senaid Mujić, Dragiša Kenjić i Bojan Ninković, odlučili smo da javnost obavijestimo sa detaljima koji to potpuno demantiraju.

 

Prvo želimo da istaknemo da do ovog sukoba nije došlo unutar kluba „Bacchus“, nego na parkingu i na ulici ispred objekta. Očito je da je nekom počelo da smeta što je „Bacchus“ bio i ostao klub u kojem se okupljaju ljudih svih nacija i vjeroispovijesti i u kojem su svi 100 % sigurni bez obzira kako se zovu i da li žive i rade u Republici Srpskoj ili Federaciji BiH.


Poznato je da veliki broj naših gostiju dolazi iz Sarajeva, ali i Kiseljaka, Visokog, Hadžića, Fojnice, Zenice... Kod nas svi oni dolaze i sigurno da će još uvijek dolaziti, jer se u prvom redu osjećaju sigurno, ali i što nudimo odličnu zabavu i noćni provod.


Česti gosti su istaknuti sportski radnici, bivši i sadašnji nogometni i košarkaški reprezntativci BiH, ali i turisti iz cijelog regiona. Među posjetiocima su redovni i uposlenici stranih ambasada, ali i međunarodnih organizacija. U našem klubu rade ljudi svih nacionalisti i mi goste dijelimo samo na loše i dobre.


Jednostavno „Bacchus“je postao sinonim za dobar provod u Istočnom Sarajevu, Sarajevu, ali i svim okolnim mjestima.


Mi nismo neka narodnjačka birtija i kafana, kao što neki žele da nas opišu. Da je to tako, zar bi u „Bacchusu“ pjevao jedan Hari Varešanović, koji je na Eurosongu u Atini osvojio fenomenalno treće mjesto, što je najveći uspjeh naše zemlje na prestižnom muzičkom takmičenju?

 

hari-bacchus


Jedini smo klub na ovom području gdje je gostovao „Miligram“, koji je u subotu oborio rekord posjećenosti u zeničko Areni.


Još jednom želimo naglasiti da niko u naš u objekat ne može ući sa vatrenim oružjem, jer imamo dva skupocjena detektora metala. Također, imamo fizičko obezbjeđenje na kojem radi deset zaštitara i slobodno se možemo pohvaliti da u objektu nikad nije došlo do tuče. Desilo se nekoliko naguravnja unutar objekta, ali sve je to vrlo brzo riješeno.


Nakon nemilog događaja u kojem su četiri lica povrijeđena nadamo se da će svoj dio posla odraditi policija, tužilaštvo i sudstvo, i da će na kraju krivci dobiti zaslužene kazne. Mi ćemo se i u budće truditi da pravimo najbolje fešte, tako će već u subotu u „Bacchusu“ gostovati popularni pjevač Peđa Medenica – kažu iz menadžmenta „Bacchusa“.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook