POSTIZBORNA DRAMA/ ZAVRŠEN HITNI SASTANAK U SDP-U

LAGUMDŽIJA: U subotu odluka o vanrednom kongresu, neka me tu smijene!!!

Front16.10.14, 21:33h

LAGUMDŽIJA: U subotu odluka o vanrednom kongresu, neka me tu smijene!!!
Večeras je centrali SDP-a održan dramatičan sastanak na kojem su po učestovali Zlatko Lagumdžija, Nermin Nikšić, Damir Hadžić i Lidija Korać. Nakon toga su se obratili novinarima i javnosti.

 

 

Kako izvještava "Avaz", nakon jednosatnog sastanaka u sali zgrade SDP-a Lagumdžija, Nikšić Hadžić i Korač obratili su se medijima kazavši da su imali radno-konsultivni sastanak. Lagumdžija je potvrdio ranije informacije da su Nikšić i Hadžić podnijeli ostavke na stranačke funkcije a to je najavila i Lidija Korać, kao potpredsjednica stranke.

 

- U ponedjeljak imamo sjednicu Predsjedništva stranke a u subotu je zakazana sjednica Glavnog odbora na kojoj ćemo donijeti odluku o organiziranju vanrednog kongresa. Mene je Kongres izabrao i Kongres treba da me nakon položenih računa i smijeni - rekao je Lagumdžija.

 

"Mene je Kongres birao i njemu treba da odgovaramo. Nažalost, ja samo Kongresu mogu podnijeti ostavku. SDP je brod u uzburkanom moru, ali nismo Costa Concordija i nisam kapetan koji bi taj brod napustio. Sa ovom posadom i sa mnom kao kapetanom, SDP ćemo dovesti u jednu mirnu luku. Jesmo doživjeli brodolom, ali smo obavezni članovima SDP-a da im kažemo šta smo učinili. Kapetan snosi najviše odgovornosti", izjavio je Lagumdžija. 

 

Podsjećamo, Nermin Nikšić i Damir Hadžić su danas  podnili ostavke na svoje funkcije u partijii, a veliki broj partijskih organizacija širom BiH traži vanredni kongres ove stranke zbog katastrofalnih izbornih rezultata.

 

avaz

Foto: Avaz/Ivan Šebalj


AVAZ/ DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook