Riječ je o jelu nalik talijanskim canelonima, samo se nadjev ne stavlja u cjevastu tjesteninu nego rola u kukuruzne tortille koje se potom zapeku. Razlika je, naravno, i u začinima.
Za pripremu ovog specijaliteta meksičke kuhinje će vam trebati 15-ak minuta, a jednako toliko treba im da se ispeku.
Ekstra savjet: možete koristiti ostatke pilećeg ili purećeg pečenja, a dio mozarelle možete zamijeniti ribanom goudom, dok mladi sir možete zamijeniti svježim sirom s vrhnjem.
Enchilade s piletinom i sirom
750 g pečene piletine
750 g svježeg paradajza
250 g usitnjene mozzarelle
200 g izmrvljenog mladog sira
100 g izmrvljene feta sira
8 tortilla
1 crveni luk
1 dl kokošjeg temeljca
vezica svježeg korijandra ili peršina
malo maslinovog ulja
Prerežite crveni luk, polovicu stavite sa strane, a polovicu usitnite. Paradajzu skinite kožicu, a chilli papričice prepolovite i odstranite im sjemenke. Sve skupa 10-ak minuta prepecite na grill-tavi, pa potom zajedno sa sokom koji je pustio paradajz i pilećim temeljcem prebacite u blender i usitnite (ako ga nemate, prebacite u prikladnu posudu i usitnite štapnim mikserom ili gnječilicom za pire).
U međuvremenu, pripremite tortille za nadjevanje prema uputu na pakiranju i narežite pečenu piletinu, pa ju pomiješajte s 2/3 usitnjenom mozarellom. Nadjev rasporedite po tortillama, dodajte po žličicu usitnjenog korijandra ili peršina pa ih zarolajte kao da su palačinke.
Namastite lim i poredajte nadjevene tortille pa ih lagano premažite ili pokapajte s malo maslinovog ulja i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite dok tortille oko 3 minute ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Zatim ih prelijte umakom od paradajza i pospite s preostalom mozarellom i zapecite 5 minuta dok se sir ne rastopi.
Poslužite uz nadrobljeni mladi sir i fetu te vrlo tanko narezan crveni luk.
(Slobodnadalmacija.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook