FOTO/ KRVAVI RAFTING U REŽIJI KONJIČKOG MESARA

Svježa krv iz Maksumićeve klaonice izlijeva se u Neretvu - šokirajući raftere i turiste!

Hronika11.08.14, 12:11h

Svježa krv iz Maksumićeve klaonice izlijeva se u Neretvu - šokirajući raftere i turiste!
Stotine turista, naročito stranih, bilo je šokirano prizorom u kojem su mogli vidjeti kako se u čistu Neretvu ulijeva velika količina svježe krvi... A ona je doticala iz klaonice mesara Maksumića... Bio je to šok koji će zapamtiti za sva vremena. Enjoy Bosnia!

 

 

Prošli vikend je, zbog lijepog vremena koje je stiglo u BiH, bio top sezona za brojne turiste, naročito strane, u području rijeke Neretve i Boračkog jezera. Na stotine čamaca i hiljade raftera spuštalo se niz ovu prelijepu rijeku koja je još uvijek očuvana u području iznad Konjica.

 

Ali, lokalni mesar i poduzetnik Maksumić uspio je svima da sledi krv u venama i priredi događaj koji će pamiti čitav život.

 

U nedelju, 10. avgusta, u popodnevnim satima, upravo kada je najveći broj raftera prolazio kroz to produčje, poznati hercegovački mesar pustio je svježu krv iz svoje klaonice, koja se nalazi nekih 200 metara udaljena od Neretve. Vrlo brzo je Neretva pocrvenjela od svježe krvi, a pocrvenjele su i brojne domaće agencije koje dovode sve veći broj stranih gostiju na ova atraktivna turistička odredišta.

 

Na licu mjesta bila je i ekipa DEPO Portala, koja je fotografski zablježila ovaj nemili događaj koji se ne može nazvati nikako drugačije nego „sramota“. Trenutrak zbog kojeg se stidite što ste Bosanac i Hercegovac!

 

Postavlja se pitanje ko je dozvolio jednom mesaru da na ovaj način uzurpira nacionalno prirodno blago ove zemlje? Šta rade nadležne službe kako bi se zaustavilo i sankcionisalo ovako neodgovorno ponašanje lokalnih privrednika - moćnika, i na kraju krajeva, zna li načelnik opštine Konjic Emir Bubalo šta znači biti odgovoran, i ima li on uoće „osjećaj koji se zove – sramota“?!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook