'Čudna šuma' u Eco Futuri nadomak Sarajeva

Primarno ekološki festival uz Rundeka, Štuke, Skroz, Jinxe, Ramba, Darkwood Dub...

DEPO CLUBBING05.08.14, 13:15h

Primarno ekološki festival uz Rundeka, Štuke, Skroz, Jinxe, Ramba, Darkwood Dub...
U okviru festivala bit će organizirane radionice i izložbe na temu ekologije kroz fotografiju, slikarstvo, kiparstvo, strip, te firedance performans uz nastupe bendova, a onima koji žele kampovati na raspolaganju će biti potrebna infrastruktura, navodi se u saopćenju Ecofutura-e

 

Festival povratka prirodi "Čudna šuma", festival koji objedinjuje umjetnost, muziku i podizanje ekološke svijesti će od 5. do 7. septembra 2014. godine biti održan u eko-selu EcoFutura u blizini naselja Hreša, iznad Sarajeva.

 

U okviru festivala bit će organizirane radionice i izložbe na temu ekologije kroz fotografiju, slikarstvo, kiparstvo, strip, te firedance performans uz nastupe bendova, a onima koji žele kampovati na raspolaganju će biti potrebna infrastruktura, navodi se u saopćenju Ecofutura-e.

 

U muzičkom dijelu festivala će nastupiti Jinx, Obojeni program, Laka, Sikter, Billy Andol, TBF, Edo Maajka, Letu Štuke, Rundek Cargo Trio, Strava škola i Corbansick, Darkwood Dub, Rambo Amadeus, Skroz, Protest, Anarhiv, Intheroom.

 

 - Čudna šuma je primarno ekološki festival. Svi učesnici i gosti festivala su na neki način povezani sa očuvanjem prirode i ekologijom uopšte. Cilj nam je edukacija posjetilaca kroz umjetničke sadržaje i to na mjestu koje je u Sarajevu i regionu prepoznato kao jedinstveno, kada govorimo o prirodnim resursima i održivom razvoju. Ovo je naš doprinos konačnom buđenju svijesti o prirodi, njenim bogatstvima i potencijalu, koji se može koristiti bez zagađivanja, kazali su organizatori.

 

Prevoz iz Sarajeva, do i od mjesta održavanja festivala, će biti osiguran posebnim autobuskim linijama.

 

Organizatori su napomenuli i kako je osiguran dovoljan broj parking mjesta, uz detaljnu markaciju od Sarajeva do eko-sela EcoFutura.

 

 - EcoFutura se nalazi na 1.200 metara nadmorske visine, okružena gustom šumom, na čistom planinskom zraku i uvijek dostupnom izvorskom vodom. Uvjereni smo da ljudi iz BiH dosad nisu imali priliku slušati svoj omiljeni bend ili DJ-a u takvom ambijentu, koji na više nivoa pruža drugačiji osjećaj u odnosu na uobičajene, gradske festivale - pojasnili su organizatori.

 

Osim bendova, na festivalu će nastupiti i DJ-evi.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook