KO IMA NAJVEĆEG U EVROPI?

Možda nismo bogati, ali jesmo obdareni: Bosanci i zvanično evropski prvaci...

DEPO PLUS08.06.20, 22:40h

Možda nismo bogati, ali jesmo obdareni: Bosanci i zvanično evropski prvaci...
Mnogi se muškarci svjesno ili nesvjesno definiraju kroz dužinu spolnog organa i to se nije promijenilo od antičkih vremena do danas

Dužina je bitna – kažu jedni, dužina uopće nije bitna – kontriraju drugi.

 

Dužina muškog spolnog organa igra važnu ulogu u percipiranju muškosti i samopouzdanju čovjeka od pamtivijeka. Mnogi se muškarci svjesno ili nesvjesno definiraju kroz dužinu ili oblik svoga penisa. Dužina, debljina i izgled iznimno su važne značajke za većinu muškaraca. To se nije promijenilo još od antičkih vremena pa sve do danas: čak je bog Prijap predstavljen s velikim uspravnim penisom.

 

Ugledni njemački sedmičnik Focus predstavio je novu studiju njemačke organizacije Pro Familia o dužini penisa u Europi koja se bazira na podacima Svjetske zdravstvene organizacije. Po tim podacima prosječna dužina penisa u erektivnom stanju u Europi iznosi 14,5 centimetara.

 

Najobdareniji su Bosanci i Hercegovci s prosječnom dužinom od 15,65 cm ispred Gruzijaca sa 15,61 cm i Holanđanna (15,60 cm).

 

Pri vrhu su i Hrvati s prosječnom dužinom od 14,77 cm. Najkraći spolni organ imaju Italijani (12,5 cm) i Grci (12,18 cm).

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak)

 

 Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još