REAKCIJA IZ CRVENOG KRSTA NOVO SARAJEVO

Slike prikazuju pogrešnu stranu priče: Nemamo skladište za humanitarnu robu, zato je na ulici!

Hronika02.06.14, 10:21h

Slike prikazuju pogrešnu stranu priče:  Nemamo skladište za humanitarnu robu, zato je na ulici!
Nakon foto-kritike koju je juče objavio DEPO Portal o humanitarnoj robi koja danima stoji na ulici, ispred Crvenog krsta Novo Sarajevo, na našu adresu stigla je rekacija iz ove organizacije, koju prenosimo u cjelosti

 

Postovani/a,

 

Obraćavamo Vam se u vezi sa člankom objavljenim na DEPO portalu - SRAMOTA ISPRED CRVENOG KRSTA U NOVOM SARAJEVU: Evo kako je završila humanitarna pomoć koju su donirali građani! Voljeli bismo da ste kontaktirali i organizaciju Crvenog križa Novo Sarajevo kako biste provjerili ove informacije, jer slike prikazuju pogrešnu stranu priče.

 

Naime, i sami znate da je u ovim momentima veliki problem skladištenje humanitarne robe. Odjeća i obuća se svakodnevno sakuplja, ali isto tako i distribuira. Nažalost, donirana odjeća i obuća na slikama je ona skupljena u petak, subotu i nedjelju (juče) te je distribucija planirana za danas, ponedjeljak.

 

Stanovništvo i dalje donosi velike količine odjeće, ali ljudi na ugroženim područjima ne traže više odjeću koliko hranu, higijenu i ostala potrebna sredstva. Radi nedostatka prostora, u dogovoru s Mjesnom zajednicom kese se tu sakupljaju, ali svakodnevne su dnevne dežure, dok je za noćni period obavješten MUP KS, PU Novo Sarajevo, koji vrši redovne kontrole.

 

Daleko od toga da se radi o gomili smeća, kako se navodi u Vašem članku.

 

Još jedan razlog zašto je nakupljena velika količina jeste jer smo jedina organizacija Crvenog križa koja je dežurala ovaj vikend, tako da su građani cijelog Kantona bili na nas upućeni.

 

Na našoj stranici, https://www.facebook.com/pages/Crveni-Kri%C5%BE-NOVO-SARAJEVO/174404637719, možete pratiti naš rad, kao i uzeti u obzir činjenicu da smo od 17.5.2014. godine distribuirali cca. 240 tona humanitarne pomoći u poplavljena područja BiH te da je pomagalo više od 200 volontera.

 

Nadamo se da ćemo imati priliku da vas ugostimo u našim prostorijama, ul. Envera Sehovića 11, kako bi vas upoznali s našim radom i volonterima koji su po 12 sati radili kako bi pomogli drugima.


Molim Vas da uvažite ovaj nas mail, jer mi idalje mukotrpno radimo na prikupljanju pomoći ugroženima i ne bismo nikad postupali na ovaj način kako je to predstavljeno u ovom članku.

 

S poštovanjem,

Crveni križ Novo Sarajevo


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook