VIDEO/ USTAŠKI POKLIČ GA SKUPO KOŠTAO

Sportski arbitražni sud odbio žalbu: Josipa Šimunića nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu!

Sport12.05.14, 14:16h

Hrvatski nogometaš Josip Šimunić neće igrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu jer mu je danas Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausanni odbio žalbu na odluku Disciplinske komisije Fife

Josip ŠimunićHrvatski nogometaš Josip Šimunić neće igrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu jer mu je danas Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausanni odbio žalbu na odluku Disciplinske komisije Fife.

Naime, zbog povika "Za dom" nakon završetka kvalifikacijske utakmice za plasman na SP u Brazilu između Hrvatske i Islanda Fifa je kaznila Šimunića s deset utakmice zabrane igranja i pristupa brazilskim stadionima tijekom SP te globom od 30.000 švicarskih franaka.

Na tu odluku Fife, Šimunić se žalio CAS-u, no suci Hendrik Kesler (glavni sudac iz Nizozemske), Luigi Fumaggalli iz Italije, kojeg je izabrala Šimunićeva strana i Švicarac Marc Balmelli kojeg je izabrala Fifa, nisu uvažili njegove argumente.

"Fifa ničime nije dokazala da je Šimunić nekoga uvrijedio niti da je imao namjeru nekoga uvrijediti. Ovdje nije pobjedila pravda nego snaga Fife koja je svoju kaznu temeljila na političkom, a ne pravnom aspektu Šimunićeva slučaja", rekao je Šimunićev odvjetnik Davor Prtenjača.

Ovom odlukom praktički je završena reprezentativna karijera 36-godišnjeg kapetana Dinama koji je u nacionalnom dresu nastupio čak 105 puta i igrao na SP u Japanu i Njemačkoj te na EP 2004., 2008. i 2012. godine.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook