VIDEO/ NOGOMETNO-SCENSKI SPEKTAKL U TUZLI

Šest glumica, seks, laži i nogomet: Ćiro Blažević otkriva tajne na stadionu Tušanj...

Arhiva09.05.14, 20:52h

Pogledajte kako Miroslav Ćiro Blažević, atraktivnoj ekipi od šest seksipilnih glumica, u maniru dokazanog mahera otkriva tajne nogometa i vještina na terenu...

Ćiro u predstavi 'Big sister'Uoči premijere pozorišne predstave 'Big sister', koju zajedno realizuju Narodno pozorište Tuzla i Satiričko kazalište Kerempuh Zagreb, a koja će se dogoditi u četvrtak, 15. maja, na stadionu Tušanj upriličeno je nesvakidašnje zbivanje.

Jedan od najopularnijih trenera u regionu, Miroslav Ćiro Blažević, i sam jedan od učesnika u ovoj predstavi, atraktivnoj glumačkoj ekipi, u maniru dokazanog mahera, otkrivao je tajne fudbalskog života i vještina na terenu te dijelio posljednje upute pred 'meč' u četvrtak. 

Pogledajte kako je to izgledalo na licu mjesta...

No prije nego što je tajne nogometa otkrio lijepim glumicama, savjete je dobio i muški dio glumačkog ansambla - Nedim Malkočević i Edis Žilić.

Podsjećamo, predstava 'Big sister' radi se po trećoj knjizi hrvatske književnice i publicistkinje Milane Vlaović „Rašeljka i druge žene“, u kojoj se opisuje sudbina žena udatih za fudbalere. To je svijet koji ona poznaje u dušu jer je i sama 18 godina bila supruga vrhunskog fudbalera i hrvatskog reprezentativca Gorana Vlaovića.

Dramatizaciju i režiju ove predstave potpisuje poznati bh. reditelj Jasmin Duraković.

Glavne uloge u predstavi tumače Mia Begović, Vanesa Glođo, Džana Džanić, Ivana Perkunić, Nina Terzić i Alisa Brkić

Saradničku ekipu čine Jusuf Hadžifejzović – scenograf, Lana Lončarević – kostimograf, i Sejo Sexson – kompozitor. Pored već pomenutih glumaca, u predstavi će svoje glumačke role zabilježiti i Nermin Omić/Tarik Filipović i Ademir Hogić.

Premijera predstave 'Big sister' u Tuzli planirana je za 15. maj, prva i druga repriza 17. i 18. maja, dok je  mjesec juni rezervisan za zagrebačku premijeru.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook