STRAŠNA ISPOVIJEST PREŽIVJELE

Uhapšen monstrum iz Firence: 'Zavezao me je sa stub i kliještima mi krenuo prema grudima'

Arhiva09.05.14, 18:47h

Talijanska je policija uhapsila "monstruma iz Firence", koji je nedavno silovao, razapeo i ubio 26-godišnju rumunsku prostitutku

zrtva nova

Talijanska je policija uhapsila "monstruma iz Firence", koji je nedavno silovao, razapeo i ubio 26-godišnju rumunsku prostitutku. 55-godišnji vodoinstalater Riccardo Viti, javljaju talijanski mediji, uhapšen je u stanu u Firenci u kojem je živio s roditeljima.

"Gotov sam. Više me niko ne može spasiti", navodno je rekao kada su policajci došli po njega. Osim Rumunke, Viti je, sumnja se, silovao i ubio još nekoliko prostitutki. Tijelo 26-godišnjakinje nedavno je pronađeno uz put izvan grada. Bila je gola, u čarapama i tenisicama, ruku raširenih i zavezanih ljepljivom trakom za barijeru uz put, kao da je razapeta. Odjeća i torbica pronađeni su kilometar dalje. Novčanik je bio netaknut.

Slučaj je privukao veliku pozornost jer je u istom području između 1968. i 1985. godine ubijao najzloglasniji talijanski serijski ubica. Tada je ubio najmanje 16 osoba u osam dvostrukih ubistava.

Kako piše Daily Mail, policija je do Vitija došla uz pomoć prostitutki koje su se javljale kako bi pomogle pronaći ubicu svoje kolegice. Od njih su dobili opis.

Jedna od njih, također Rumunka Martina, opisala je užas koji je proživjela sa sredovječnim muškarcem koji je sebe nazivao Alessandro. Pokupio ju je u malenom autu i odvezao u polje. Kad su stigli, pretvorio se u zvijer.

Pokušala je pobjeći, ali ju je ulovio i tada je pristala učiniti što traži. Natjerao ju je da se skine i zavezao je stojećki uz stub, ruku prekriženih pred licem. Prišao joj je straga i napao palicom. "Zatim je uzeo kliješta i krenuo prema mojim grudima. Bila sam užasnuta", ispričala je Martina.

Tada je ipak skupila snage da se pokuša odbraniti. Udarila ga je nogom u međunožje, te je on pobjegao u svoj auto, a ona je ostala u polju zavezana, gola, bez odjeće, torbice, mobitela i novčanika. Uspjela se osloboditi i potražiti pomoć.

Monstruma je ponovno srela kada je opet došao tražiti prostitutke. Pitao ju je "Voliš li sado-mazo", te joj je prijetio da će je ubiti.

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook