GRAD NA IVICI HAOSA, A IZ MUP-a KS PORUČUJU

Na ulici je dovoljan broj policajaca koji mogu održati mir u Sarajevu!

Arhiva09.05.14, 16:50h

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vahid Ćosić kazao je u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria kako je MUP KS angažovao dovoljan broj policajaca koji osiguravaju da demonstracije u glavnom gadu BiH proteknu bez incidenata

demonstracije vahid cosic

Komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vahid Ćosić kazao je u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria kako je MUP KS angažovao dovoljan broj policajaca koji osiguravaju da demonstracije u glavnom gadu BiH proteknu bez incidenata.

Iako su se demonstranti ispred Parlamenta FBiH preselili ispred Vijećnice, čije se svečano otvaranje očekuje za tek nešto više od jednog sata, a situacija je u jednom momentu izgledala kako da policija ne može kontrolirati demonstrante, Ćosić kaže da je situacija pod kontrolom. Policija uspijeva održati javni red i mir.

Nekoliko stotina demonstranata okupili su se danas ipred zgrade Parlamenta FBiH gdje su tražili da učestvuju u sjednici Parlamenta Federacije. Također, kako je izvještavao reporter Patrie, okupljeni su tražili i ispunjavanje deset zahtjeva među kojima je ostavka Vlade Federacije BiH.

Demonstranti su se prije nekoliko sati preselili ispred Vijećnice, čije se svečano otvaranje očekuje za manje od jednog sata. Demonstranti megafonom pozivaju građane da im se pridruže.

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook