BURAN DAN U SARAJEVU

Tuča usred Titove - nakon sudara dva Golfa, nastao opšti haos na glavnoj cesti

Arhiva09.05.14, 16:26h

Danas popodne, u vrijeme najveće gradske gužve kada se građani vraćaju s posla, oko 16 sati došlo je tuče na glavnoj gradskoj saobraćajnici u Titovoj ulici. Sukob je izbio kraj tramvajskog stajališta kod Centralne banke BiH, u trenutku kada su se sudarila dva automobila, Golf 2 i Golf 4

titova ulica novaGužva u glavnom gradu BiH, koja se od jutros najavljuje, u špici je doživjela kulminaciju. Opšti haos prvo su podgrijali protestanti ispred Fedralnog parlamenta koji su se, nezadovoljni ishodom protesta, sukobili sa kordonom policije na putu ka Vijećnici.

A danas popodne, u vrijeme najveće gradske gužve kada se građani vraćaju s posla, oko 16 sati došlo je tuče na glavnoj gradskoj saobraćajnici u Titovoj ulici. Sukob je izbio kraj tramvajskog stajališta kod Centralne banke BiH, u trenutku kada su se sudarila dva automobila, Golf 2 i Golf 4. Između učesnika nesreća izbila je tuča, a u sukob su se umiješali i građani koji su se zatekli na licu mjesta.

Na lice mjesta uskoro je stigla policija, žestoki momci su razdvojeni, a glavni akteri tuče privedeni.

- Danas oko 16 sati došlo je do fizičkog incidenta u ulici Maršala Tita, pripadnici MUP-a u dalje su na mjestu događaja, te još ne znamo detalje koji su izazvali tuču. Uskoro ćemo imati više informacija, potvrđeno je za DEPO Portal u MUP-u Kantona Sarajevo.

U blizini navodnog udesa stajalo je i vozilo Toyota Rav, a nekoliko muškaraca se svađalo na ulici. Ubrzo je došla i policijska patrola koja je pitala gdje je bio udes. U međuvremenu, nastala je velika gužva u saobraćaju, a veliki broj znatiželjnika je posmatrao događaj. 

Na koncu, vozač Golfa 4 je sjeo u svoje vozilo te je otišao, slijedeći policijsko vozilo, dok je drugi policajac sjeo u Golf 2 te ga odvezao s mjesta događaja.

Nakon toga saobraćaj je normalizovan.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook