PRIJETE DA ĆE UPROPASTITI CEREMONIJU OTVARANJA

Nezadovoljni demonstranti krenuli prema Vijećnici, došlo do sukoba s policijom!

Arhiva09.05.14, 15:10h

Demonstranti koji su bili okupljeni ispred zgrade Parlamenta FBiH, njih više od 150, stigli su u ulici Obala Isa-bega Isakovića kod Careve ćuprije u Sarajevu nadomak Vijećnice

demonstranti krenuli prema vijecnici

Demonstranti koji su bili okupljeni ispred zgrade Parlamenta FBiH, njih više od 150, stigli su u ulici Obala Isa-bega Isakovića kod Careve ćuprije u Sarajevu nadomak Vijećnice.

Demonstranti su došli u pratnji policije, a prema Vijećnici su se uputili da bi tu razgovarali s predstavnicima vlasti.

Ranije su zahtijevali da im se obrati neko u ime Vlade i Parlamenta FBiH.

Put demonstrantima prema Vijećnici blokirao je kordon policije.

Organizatori protesta preko megafona pozivaju okupljene da predahnu i da se odmore, a skup osiguravaju jake policijske snage, javlja izvještač Fene s lica mjesta.

Nakon što su demonstranti okupljeni ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu krenuli prema zgradi sarajevske Vijećnice došlo je do manjeg sukoba demonstranata i pripadnika policije, javio je reporter Anadolu Agency.

Podsjećamo, u Sarajevu će danas biti održana svečana ceremonija otvaranja obnovljene zgrade Vijećnice na kojoj će prisustvovati zvaničnici političkog, javnog i kulturnog života BiH, diplomatski kor i predstavnici međunarodnih organizacija kao i veliki broj gostiju.

Više od 200 demonstranata iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine  okupili su se danas u 11.45 sati ispred zgrade Parlamenta FBiH u Sarajevu.

Demonstranti iz Zavidovića, Mostara, Bugojna, Tešnja, Lukavca, Sarajeva, te drugih bh. gradova traže ispunjenje ranije postavljenih zahtjeva, te razgovor s predstavnicima Vlade i Parlamenta FBiH.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook