UKOLIKO IM SE NE OBRATI NIKO OD ZVANIČNIKA

Demonstranti prijete da će krenuti prema Vijećnici i upropastiti ceremoniju otvaranja

Arhiva09.05.14, 15:04h

Demonstranti koji protestuju danas ispred zgrade Parlamenta FBiH u Sarajevu najavili su da će, ukoliko im se niko ne obrati od zvaničnika Vlade i Parlamenta FBiH, krenuti prema Vijećnici gdje će, pokušati da razgovaraju s predstavnicima vlasti

protesti 2014.Demonstranti koji protestuju danas ispred zgrade Parlamenta FBiH u Sarajevu najavili su da će, ukoliko im se niko ne obrati od zvaničnika Vlade i Parlamenta FBiH, krenuti prema Vijećnici gdje će, pokušati da razgovaraju s predstavnicima vlasti.

Naime, u Sarajevu će danas biti održana svečana ceremonija otvaranja obnovljene zgrade Vijećnice na kojoj će prisustvovati zvaničnici političkog, javnog i kulturnog života BiH, diplomatski kor i predstavnici međunarodnih organizacija kao i veliki broj gostiju.

Trenutno je broj demonstranata smanjen i ima ih oko 150.

Također, traže razgovor s predstavnicima tužilaštva zbog jučerašnjeg hapšenja jednog od demonstranata.

Demonstranti  iz više gradova BiH formiraju i grupu koja će učestovovati u pregovorima.

Zgradu Parlamenta FBiH osigurava veći broj pripadnika specijalne policije, a saobraćaj u ulici Hamdije Kreševljakovića  je blokiran.

Više od 200 demonstranata iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine  okupili su se danas u 11.45 sati ispred zgrade Parlamenta FBiH u Sarajevu.

Demonstranti iz Zavidovića, Mostara, Bugojna, Tešnja, Lukavca, Sarajeva, te drugih bh. gradova traže ispunjenje ranije postavljenih zahtjeva, te razgovor s predstavnicima Vlade i Parlamenta FBiH.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook