KAKVA DRŽAVA

Sjeverna Koreja vrijeđa: Obama je majmun koji treba da živi u rezervatu

Arhiva09.05.14, 14:52h

- Bolje bi mu bilo da živi s drugim majmunima u rezervatu za divlje životinje u Africi i da jede mrvice hleba koje mu bacaju prolaznici - objavila je državna novinska agencija Sjeverne Koreje

Barack Obama novaPosle verbalnih napada sjevernokorejske vlade na južnokorejsku predsjednicu iz Seula Park Gen-hje, koju su vlasti iz Pjongjanga uporedile sa prostitutkom, državna novinska agencija Sjeverne Koreje, objavila je rasističke komentare na račun predsjednika SAD Baracka Obame, koje su američke vlasti nazvale odvratnim.

U podužem tekstu od 2. maja, objavljenom samo na korejskom, Korejska centralna novinska agencija iz Pjongjanga, objavila je komentare jednog radnika u fabrici, koji je, između ostalih uvreda, rekao da Obama “liči na majmuna”, prenio je AP.

- Bolje bi mu bilo da živi s drugim majmunima u rezervatu za divlje životinje u Africi i da jede mrvice hljeba koje mu bacaju prolaznici – rekao je radnik Kang Hjok, dodaje američka agencija.

 Portparolka State departmenta Meri Harf, rekla je da su ovi komentari “uvredljivi, smiješni i apsurdni”.

- Ne znam koje bih riječi upotrebila da opišem tu retoriku… To je odvratno – rekla je Harpova.

Agencija AP podsjeća da zvaničnici i državni mediji iz Pjongjanga često koriste uvredljivu retoriku, kao i da su prethodne južnokorejske predsjednike nazivali psima.

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook