VIDEO/ ŽESTOKI SUKOB U UKRAJINI

Ruski separatisti otvorili vatru na Ukrajince, osmero mrtvih!

Arhiva09.05.14, 14:24h

Unatoč pozivima Zapada da ne odlazi na ukrajinski poluotok koji je anektirala Rusija, Putin je danas došao na Krim

pucnjava u ukrajiniUkrajinske vojne snage sukobile su se u petak s proruskim separatistima u glavnoj policijskoj postaji u lučkome gradu Mariupolju i u zgradi ministarstva unutarnjih poslova, pri čemu je osam ljudi ubijeno, a ima i ranjenih, prenosi ukrajinski Interfax.

Agencija navodi da je policija pokušala ponovno preuzeti kontrolu nad policijskom zgradom, no proruski separatisti koji su ranije zauzeli zgradu ministarstva unutarnjih poslova otvorili su na njih vatru.

Mjesna policija u istočnoj ukrajinskoj pokrajini Donjecku, središtu pobune proruskih separatista protiv Kijeva, nije željela komentirati incident.

Novinarka u Mariupolju rekla je da se ispred zgrade glavne policijske postaje koju su zauzeli proruski pobunjenici vode žestoke borbe. Tvrdi da je među pobunjenicima jedan ubijen i šest ranjenih.

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin u međuvremenu je sletio na Krim, u Sevastopolj, priopćio je ured za odnose s javnošću Kremlja.

On bi trebao sudjelovati na proslavi pobjede nad nacističkom Njemačkom, unatoč pozivima Zapada da ne odlazi na ukrajinski poluotok koji je anektirala Rusija.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook