IZBJEGAVAJTE OVE DIJELOVE GRADA

Kakav užas u gradu: Sarajevo već u kolapsu, a šta će tek biti večeras...

Arhiva09.05.14, 13:51h

U glavom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu vlada saobraćajni kolaps pa se vozači upozoravaju da ukoliko ne moraju, ne koriste automobile danas

kolaps u SarajevuU glavom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu vlada saobraćajni kolaps pa se vozači upozoravaju da ukoliko ne moraju, ne koriste automobile danas. Inače, kako javlja reporter bh. novinske agencije Patria, gužve su velike i saobraća se usporeno.

Iz BIHAMK-a je istaknuto da je zbog protesta građana od 11:30 sati blokirana ulica Hamdije Kreševljakovića (ispred zgrade Parlamenta FBiH). A, povodom održavanja ceremonije otvaranja sarajevske Vijećnice, danas će od 17 do 22 sata biti obustavljen saobraćaj u sljedećim ulicama: Obala Kulina bana (od raskrsnice sa ulicom Ćumurija do raskrsnice sa ulicom Bentbaša), Telali (od raskrsnice sa ulicom Bentbaša do raskrsnice sa ulicama Brodac i Kračule), Brodac (od raskrsnice sa ulicom Telali do raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana), Obala Isa-bega Ishakovića (od raskrsnice sa ulicom Isovića Sokak do raskrsnice sa ulicama Alifakovac i Veliki Alifakovac), Avdage Šahinagića (od raskrsnice sa ulicm Franjevačka do raskrsnice sa ulicom Obala Isa-bega Ishakovića) i preko Novog mosta.

- Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, obustavljen je saobraćaj u ulici Terezija (u smjeru Skenderija-Grbavica), na potezu od objekta JP Ceste FBIH do raskrsnice sa ulicom Vrbanja. Saobraćaj je preusmjeren u dvije preostale trake (dvosmjerno). U toku su i sanacioni radovi na mostu u ulici Hamze Hume (most na Skenderiji), zbog čega je otežano kretanje vozila i pješaka – navode u BIHAMK-u.

Osim centra grada ni na perifernim dijelovima nije ništa bolje, pa je zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren na novoizgrađenu rampu.

- Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa). Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmijenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Grbavička, Skenderija, Alipašina, Žrtava fašizma, Bulevar Meše Selimovića, Obala Kulina Bana, Hiseta, Džemala Bijedića, Sarajevska cesta, Osmana Krupalije, Barice i Hasana Kikića – napominju iz BIHAMK-a.

(Nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook