VIDEO/ DA LI SE NASLOV SMIJEŠI ATLETICU?

Potrošeni Real pred finale Lige finala ostao bez Primere i pola momčadi

Arhiva09.05.14, 13:10h

Modrića, Ramosa i Benzemu čuvaj za finale LP u Lisabonu, jer samo su još oni od nezamjenjivih neozlijeđeni", dobio je Ancelotti naredbu od predsjednika Pereza

real madridModrića, Ramosa i Benzemu čuvaj za finale LP u Lisabonu, jer samo su još oni od nezamjenjivih neozlijeđeni", dobio je Ancelotti naredbu od predsjednika Pereza.

Ono što je Dinamu proljeće u Europi, Realu je mitska "Decima", deseti naslov prvaka Europe. Ali, 15 dana prije još jednog pokušaja da je dosegnu protiv gradskog rivala Atletica, koji u najvećem stilu izlazi iz "stoljetne" Realove debele sjene, Modrićeva momčad vidljivo je izdušila.

Teška, duga i neizvjesna sezona, u kojoj je Real do samog kraja bio u lovu ne samo na Decimu, nego i na Tripletu, odnosno trostruku krunu, uzima danak u umoru, ozljedama, kartonima i slabljenju kako je Ancelotti rekao, "mentalne snage" igrača. 
 
Nevjerojatno se čini kako je prošlo tek malo više od tjedan dana otkako je Real nakon pobjede nad Barcelonom u finalu Kupa i razbijanja Bayerna za finale LP na njegovom terenu, bio slavljen s naslovnica španjolskih i europskih medija kao novi vladar domaćeg i kontinentalnog nogometa.
Dva prvenstvena remija (s grogiranom Valencijom na Bernabeu i kod davljenika Valladolida), vrijedna gotovo poput poraza, izbacila su ga iz utrke za naslov španjolskog prvaka, što je veliko razočaranje za sve u i oko kluba, jer Real je u posljednjih šest godina samo jednom bio prvak zemlje!
 
Nakon oda Ancelottiju, sada mu se zamjera da mu se momčad nakon trijumfa u Kupu i LP previše opustila, a predsjednik Florentino Perez sve češće se spušta u svlačionicu i drži motivacijske govore iscrpljenim i ranjenim zvijezdama.
 
Svi su se pomirili s još jednom sezonom bez naslova u Primeri i to teško, jer do toga je došlo na posebno razočaravajući način, protiv momčadi koje se moralo pobijediti, ali sljedeća dva tjedna bit će ključni za Ancelottija, jer mora pokazati da igrače može relaksirati i motivirati za Derbi madrileno u Lisabonu.
 
U situacijama kada je momčad desetkovana, trebaju povući igrači s klupe, kojima neplanirano pripadne glavna uloga u ključnim utakmicama, ali Real već mjesecima nema Jessea, koji bi svakako ovaj mjesec dobio značajniju minutažu. 
 
U finalu Lige prvaka Real će zbog kartona biti bez motora momčadi Xabija Alonsa, ali dva tjedna prije lisabonskog finala šest igrača mu je ozlijeđeno, a dvojica nespremni povratnici nakon dugih ozljeda.
 
Cristiano Ronaldo izašao je s utakmice protiv Valladolida nakon samo osam minuta zbog ozljede prepona, ali iz kluba govore kako se radi tek o zamoru mišića. Pepe već više brine trenera, jer njegova ozljeda lista, koju je također zaradio na utakmici u srijedu, je ozbiljnija. Varane nikako da do kraja zaliječi koljeno operirano prije godinu dana. On je budućnost Realove obrane, ali trebao bi im i kao sadašnjost, posebno u svijetlu Pepeove ozljede.

Di Maria je još jedan ključni igrač koji je u Valladolidu ozlijedio prepone i ima veliku oteklinu. Sigurno neće igrati za vikend protiv Celte i u zadnjem kolu s Espanyolom. Ancelotti je njegovo osposobljavanje za finale LP istaknuo kao prioritet. Bale i Carvajal nisu ozbiljnije ozlijeđeni, ali nisu konkurirali za Valladolid, utakmicu u kojoj je Real remijem ostao bez španjolskog naslova. 

Khedira i Arbeloa dva su povratnika nakon duge pauze zbog ozljeda - Nijemca nije bilo šest, Španjolca dva mjeseca. Treniraju, ali još nisu zaigrali.
(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook