STRAVIČAN SLUČAJ U BRČKOM

Petnaestogodišnjak silovao desetogodišnjeg dječaka

Arhiva08.05.14, 19:23h

Petnaestogodišnji dječak je 28.aprila u večernjim satima u EŠ naselju u Brčkom silovao 10-godišnjeg dječaka, potvrđeno je portalu Otisak.ba od više izvora koji su upućeni u cijeli slučaj

brčkoPetnaestogodišnji dječak je 28.aprila u večernjim satima u EŠ naselju u Brčkom silovao 10-godišnjeg dječaka, potvrđeno je portalu Otisak.ba od više izvora koji su upućeni u cijeli slučaj.

-Žrtva je u šoku. Ima velike povrede anusa, mada, koliko sam čuo ljekar nije napisao u nalazu da je silovan nego da je samo pokušaj silovanja, no prema onome što znam povrede su velike- kazao je „otisku“ izvor blizak žrtvi.

Dodajući da je cijeli slučaj prijavila majka žrtve policiji koja je provela istragu. Portparol policije u Brčko Distriktu Halid Emkić nije želio ni potvrditi ni demantirati informaciju o ovome slučaju, piše Otisak.ba

Prema informacijama koje je prikupio spomenuti portal, 15-godišnjak je u večernjim satima zvao žrtvu da izađe vani nakon čega ga je odveo iza zgrade i natjerao na spolni odnos.

Također, isti izvor navodi da je policija uradila svoj dio posla i sve predala Tužilaštvu u Brčkom na daljnje postupanje. Za krivično djelo silovanje zaprijećena je kazna od jedne do 10 godina zatvora.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook