VIDEO/ SPORNA ZASTAVA

'Simpsonovi' su dokaz da je rat u Siriji globalna zavjera?!

Arhiva08.05.14, 18:03h

Al Tahir, TV postaja iz Egipta, objavila je nedavno prilog koji se počeo širiti društvenim mrežama i medijima, piše američki Time

zastava sirijeAl Tahir, TV postaja iz Egipta, objavila je nedavno prilog koji se počeo širiti društvenim mrežama i medijima, piše američki Time.

Razlog tomu jest ideja koju su iznijeli: oni, naime, tvrde da je epizoda popularnih "Simpsona" dokaz da je ono što se danas događa u Siriji unaprijed smišljeno, iako "nitko ne zna kako se ta ideja našla u ovoj animiranoj seriji".

Voditeljica Rania Badawy kazala je gledateljima da se pripreme na video dokaz za spomenuto, nakon toga prikazavši epizodu "Simpsona" nazvanu "New Kids on the Blecch" iz 2001. godine, sinkroniziranu na francuski, a koja uključuje glazbeni video koji prikazuje vojnike na džipu urešeneom zastavom vrlo sličnom onoj koju antivladini prosvjednici koriste u aktualnom ratu u Siriji.

"Zastava je napravljena prije nego što su se događaji odvili. Zato ljudi na Facebooku govore da je ovo urota - 2001. godine nije postojala zastava opozicije u Siriji", kazala je voditeljica, dodajući da iz tog razloga ovo "navodi na mnoga pitanja o tome što se dogodilo u revolucijama Arapskog proljeća i kad je ova globalna urota započela".

New York Times udostojio se čak odgovoriti na ovo, napominjući da sirijski pobunjenici nisu osmislili novu zastavu 2011. godine, već prisvojili staru verziju sirijske zastave koja je bila u upotrebi prije 1963. godine. Osim toga, napominje Time, ako se poslušaju riječi pjesme, jasno je da se ona direktno odnosi na Saddama Husseina, tadašnjeg iračkog diktatora, odnosno, scenaristi su se u ovoj epizodi definitivno bavili Irakom.

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook