VIDEO/ 'SVETA ZEMLJA/ SOVJETSKIH VOJNIKA

Pogledajte kako se prelijepa tužiteljica Natalija zaklinje Putinu na vjernost

Arhiva08.05.14, 16:58h

Glavni tužilac Krima, prelepa Natalija Poklonskaja, zvanično je položila zakletvu kojom se obavezuje Rusiji i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na vjernost, kao i na poštovanje ruskog ustava i zakona

natalija tužiteljicaGlavni tužilac Krima, prelepa Natalija Poklonskaja, zvanično je položila zakletvu kojom se obavezuje Rusiji i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na vjernost, kao i na poštovanje ruskog ustava i zakona.

Zakletvu je položila, pored svojih kolega, ispred veterana iz Drugog svetskog rata, koji obelježavaju 70 godina od kako je Krim oslobođen od Nacista.

Poslije ceremonije, Poklonskaja je rekla novinarima da kancelarija tužioca "neće iznevjeriti" ruske zakone, sa kojima se ona i njene kolege tek upoznaju.

 - Ukrajina, Rusija, Bjelorusija...sve su to dijelovi jedne velike države, SSSR. Tako, osnovni pricipi zakona, koji su u saglasju sa međunarnom regulativom, su isti - rekla je ona.

Dok se obraćala veteranima, pred kojima je polagala zakletvu, ona je rekla da kao tužilac neće dozvoliti nikome - govoreći o u ukrajinskim ultranacionalistima - da dodirne "svetu zemlju" sovjetskih vojnika koja je tu zahvaljujući njihovim herojskim djelima.

 Mlada Natalija je postala internet fenomen, i poznata je kao "seks simbol Rusije".

 Ona je ujedno poznata i po tome što ju je ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova stavili na spisak ljudi koji se traže zbog kršenja zakona i zavjere da se uništi državni poredak.

 

(blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook