MILORAD DODIK, PREDSJEDNIK RS

Opozicija širi gnusne laži i nestine o mojoj porodici, moj sin Igor nije menadžer 'Toshibe'!

Arhiva08.05.14, 14:40h

Pojedini mediji su prije dva dana objavili vijest da je Dodik osigurao firmi svog sina Igora posao vrijedan 10 miliona eura

Igor DodikPredsjednik RS-a Milorad Dodik nazvao je danas gnusnim lažima i neistinama tvrdnje opozicije i, kako je naveo, nekih medija, da je italijanskoj firmi "Toshiba“, u kojoj se tvrdilo da radi njegov sin Igor, osigurao posao vrijedan deset miliona KM putem "Elektrokrajine“ Banja Luka.

Te tvrdnje su, kaže, plasirane u službi stvaranja haosa i destabilizacije, ali da to institucije neće dozvoliti.

Kaže da je ta vijest gnusna laž i podvala, jer njegov sin nije vlasnik "Toshibe“ i ne radi u Italiji.

Ističući da nema namjeru da se pravda jer se laž ne može pravdati, Dodik je kazao da kao roditelj neće dozvoliti da neko blati njegovu porodicu po medijima bez razloga, kao i svaku drugu.

Dodao je da njegov sin nije u RS-u, jer bi, tvrdi, bio napadnut, šta god da radi.

- Učinit ću sve da nijedno dijete na bude napadnuto - naveo je entitetski predsjednik Milorad Dodik na pres-konferenciji u Banjoj Luci i dodao da su ti koji su plasirali vijest da je pribavio firmi u kojoj je njegov sin menadžer izmislili i njegov lažni profil  stavili na internet, a kasnije povukli.

Dodik je ustvrdio da je izložen lažima godinama te da je svjestan da je počela prljava predizborna kampanja i pravi se predstava od raznih tema i pokušavaju da ga diskredituju te da taj način dođu na vlast lažima.

- Jedini njihov program je mržnja - naveo je i dodao da ne sumnja da će se sve to nastaviti, ali da su njihove laži neodržive.

Rekao je i da nije reagovao prije dva dana, jer je obilježavao slavu i primio mnogo prijatelja i smatrao da je nedolično da se obraća povodom tih laži.

Za BN televiziju je rekao da konstatno plasira laži, da ih treba da bude sram, da je vrijeme da se pokrene pitanje odgovornosti, za laži kao i onu o, navodnom, instaliranju radara NATO-a na Jahorini.

Pojedini mediji su prije dva dana objavili vijest da je Dodik osigurao firmi svog sina Igora posao vrijedan 10 miliona eura.

Ukupna vrijednost projekta, koji preduzeće u kojem je zaposlen Igor Dodik treba da realizuje u Republici Srpskoj, jest 300 miliona eura.

Igor Dodik je menadžer za razvoj u firmi “Toshiba Transmission - Distribution Europe” iz Đenove u Italiji, stajalo je u toj informaciji na koju je oštro reagirala opozicija nazvavši je još jednom aferom u RS-u.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook