UDES NA ILIDŽI

U saobraćajnoj nesreći teško povrijeđen sedmogodišnji dječak

Arhiva08.05.14, 13:55h

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), vozilo “renault”, registarskih oznaka 388-K-882, kojim je upravljao vozač B.S. nastanjen u Sarajevu, udarilo je i oborio na kovoloz pješaka-dijete, koje je rođeno 2007. godine a nastanjeno u Sarajevu

Policija KS novaNa kolovozu ulice Igmanskog bataljona, općina Ilidža, u srijedu oko 13 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je teško povrijeđeno sedmogodišnje dijete.

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), vozilo “renault”, registarskih oznaka 388-K-882, kojim je upravljao vozač B.S. nastanjen u Sarajevu, udarilo je i oborio na kovoloz pješaka-dijete, koje je rođeno 2007. godine a nastanjeno u Sarajevu.

Teške povrede zadobilo je dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu.

UHAPŠENI B.M. I Ž.H. ZBOG DROGE
Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga ovog ministarstva su u srijedu u 23 sata uhapsili B.M. (1990) i Ž.H. (1990) oboje rođeni i žive u Goraždu, zbog sumnje da su počinili krivično djelo „nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Prilikom pretresa kod njih je pronađeno i oduzeto pet grama materije koja asocira na opojnu drogu Speed i dvadeset grama zeljaste materije koja asocira mna opojnu drogu Marihuanu.

UHAPŠENI M.F. I M.Z. ZBOG NANOŠENJA TEŠKIH POVREDA
Policijski službenici II PU su u srijedu u 24 sata uhapsili M.F. (1961) i M.Z. (1983) oboje iz Đakovice, Kosovo, a nastanjeni u Sarajevu, zbog sumnje da su počinili krivično djelo „teške tjelesne povrede“, na štetu Š.F. i Š.B. privremeno nastanjeni u Sarajevu.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM SPORTSKE KLADIONICE „BET LIVE“
U ulici Trg Nezavisnosti, općina Novi Grad Sarajevo, u srijedu je oko 22.50 sati N.N. osoba izvršila razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Bet Live”. Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a potom pobjegla.

UHAPŠEN M.D. ZBOG KRAĐE
U ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, policijski službenici II PU su u srijedu u 09 sati uhapsili M.D. (1981) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo „teška krađa“, na štetu K.J. iz Sarajeva.

KS - U 24 SATA 25 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se 25 saobraćajne nezgode, od toga 22 s materijalnom štetom i tri sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a dvije lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno sedam vozača, 12 osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistriranih vozila, saopćio je MUP KS-a.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook