OŠTAR ODGOVOR RASMUSSENU RUSKOG MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA

'Onima koji ne žele da vide, predlažemo da pogledaju izjavu predsjednika Putina'

Arhiva08.05.14, 12:10h

Predsjednik Rusije je u srijedu popodne, na pres-konferenciji u Moskvi, izjavio da je Rusija povukla trupe s granice s Ukrajinom. NATO je ranije procijenio da je tu bilo raspoređeno oko 40.000 ruskih vojnika

Vladimir Putin novaRusko ministarstvo vanjskih poslova u četvrtak je oštro, porukom na Twitteru, repliciralo generalnom sekretaru NATO-a Andersu Foghu Rasmussenu, povodom njegove izjave da NATO nije uočio znake da Rusija povlači trupe s granice s Ukrajinom.

- Onima koji ne žele da vide, predlažemo da pogledaju (jučerašnju) izjavu predsjednika Putina - objavilo je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije danas na Twitteru, odgovarajući na u srijedu postavljenu poruku generalnog sekretara NATO-a.

Predsjednik Rusije je u srijedu popodne, na pres-konferenciji u Moskvi, izjavio da je Rusija povukla trupe s granice s Ukrajinom. NATO je ranije procijenio da je tu bilo raspoređeno oko 40.000 ruskih vojnika.

NATO je, međutim, odmah poslije toga saopćio da ne može da potvrdi navode Putina, navodeći da "nema pokazatalja da je došlo do promjene pozicija vojnih snaga, u blizini ukrajinske granice", prenosi Beta.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook