ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK

Majka u očaju djevojčice bacala sa 4. sprata zgrade

Arhiva08.05.14, 09:27h

Kako bi svoje djevojčice spasila od sigurne smrti u trenutku kada je veliki požar gutao njihovu zgradu, 36-godišnjakinja je svoju djecu bacila s četvrtog sprata. Ovaj zastrašujući prizor snimljen je kamerom

majka baca djecu kroz prozor

Kako bi svoje djevojčice spasila od sigurne smrti u trenutku kada je veliki požar gutao njihovu zgradu, 36-godišnjakinja je svoju djecu bacila s četvrtog sprata. Ovaj zastrašujući prizor snimljen je kamerom.

Video snimka snimljena s ulice preko puta njihove zgrade prikazuje dvije djevojčice kako doslovno lete kroz prozor i susjede kako ih hvataju razapetim plahtama. Spašavanje je bilo uspješno i obje djevojčice su preživjele.

Majka se bojala da plahte neće izdržati njezinu težinu, pa nije skočila kroz prozor. Ostala je u stanu. Vatrogasci su ju uspjeli spasiti, a istovremeno je iz zgrade evakuirano još 140 stanovnika, piše Daily Mail.

- Požar je buknuo u prizemlju gdje je živjela žena u kolicima. Još uvijek nismo sigurni šta je uzrok i još uvijek istražujemo. Problem je bio taj što je porodica požar zapazila prekasno, pa nisu mogli pobjeći kroz ulazna vrata, što je značilo da je njihov jedini izlaz bio - prozor. Dim je ispunio hodnike, a majka je odlučila da spasi svoju djecu prije nego li bude kasno - kazao je glasnogovornik vatrogasne jedinice Damian Bulgakov.

(Net.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook