IZAZVALA KONTROVERZE

Video koji je zgrozio svijet: Snimala se za vrijeme abortusa i postavila snimak na YouTube

Arhiva08.05.14, 08:37h

U videu se vidi kako Emily Letts obznanjuje svoju namjeru da eliminira svoju trudnoću, pojašnjavajući kako 'nije spremna da ima djecu'

abortus
Žena koja je na You Tube postavila snimku svog abortusa isprovocirala je pravu oluju kontroverzi i komentara po društvenim mrežama.

U videu se vidi kako Emily Letts obznanjuje svoju namjeru da eliminira svoju trudnoću, pojašnjavajući kako 'nije spremna da ima djecu'.

Ova 25-godišnja mlada žena, koja inače radi baš kao savjetnica za abortuse, je snimana cijelo vrijeme ove medicinske procedure.

Video je u nekoliko dana pregledan više od 75 hiljada puta, a svojim je sadržajem potaknuo na brojne komentare, s jedne strane javili su se oni koji se zalažu za zabranu abortusa, ali brojni su i oni koji podržavaju izbor Emily Letts, kao i njeno pravo da se odluči za abortus.

Prije same procedure, Emily govori: 'Potpuno sam sigurna u svoj izbor, i drago mi je da me svi moji bližnji podupiru. Samo želim podijeliti svoju priču'.

Nakon toga u snimci dolazi do reza, a potom vidimo Emily za vrijeme same procedure. Njeno lice snimljeno je izbliza, i vidi se kako duboko diše.

Budna je i svjesna za vrijeme cijele operacije, a protiv bolova je primjenjena samo lokalna anestezija.

Nakon te sekvence, video prikazuje Emily šest sedmica nakon abortusa.

Kaže: 'Ne, ne osjećam se kao loša osoba. I ne, nisam tužna zbog odluke koju sam donijela'.

'Osjećam strahopoštovanje prema činjenici da mogu stvoriti novi život. Ali znam da je ono što sam učinila ispravno, jer ispravno je za mene. Nikoga se drugog to ne tiče'.

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook