FOTO/ PREDSTAVA 'BIG SISTER' U ZAVRŠNOJ FAZI

Trener svih trenera 'zaživio' i na sceni: Ćiro se uključio u pozorišni spektakl koji se priprema u Tuzli

Arhiva07.05.14, 23:05h

U rad na projektu 'Big sister' uključio se i Ćiro Blažević, trener svih trenera, koji je svojim angažmanom dao podršku ovom svojevrsnom pozorišnom spektaklu Kerempuha i NP Tuzla

big sister'Big sister', koprodukcijska predstava Narodnog pozorišta Tuzla i Satiričkog kazališta Kerempuh Zagreb, ulazi u završnu fazu rada. Scenograf i kostimograf dodaju posljednje finese i detalje, dok glumce polako hvata pozitivna trema pred iščekivanje premijere.

Danas su se glumci nakon proba na tuzlanskoj pozorišnoj sceni preselili na stadion „Tušanj“, gdje se upriličilo fotografisanje i snimanje za potrebe same predstave. U rad na ovom projektu uključio se i Ćiro Blažević, trener svih trenera, koji je svojim angažmanom dao podršku ovom svojevrsnom pozorišnom spektaklu Kerempuha i NP Tuzla.
Ćiro u predstavi 'Big sister'
Selektor Ćiro je glumcima Nedimu Malkočeviću i Edisu Žiliću otkrio tajne fudbalskog života i umijeća i dao im posebne upute kako da svojim vještinama što kvalitetnije riješe sve postavljene zadatke.

Naravno za dobar savjet nisu ostale uskraćene ni glumice iz predstave: Mia Begović, Vanesa Glođo, Džana Džanić, Ivana Perkunić, Nina Terzić i Alisa Brkić.

Predstava Big sister je nastala po trećoj knjizi hrvatske književnice i publicistkinje Milane Vlaović „Rašeljka i druge žene“, u kojoj opisuje sudbinu žena udatih za fudbalere. To je svijet koji ona poznaje u dušu jer je i sama 18 godina bila supruga vrhunskog fudbalera i hrvatskog reprezentativca Gorana Vlaovića.
Ćiro u predstavi 'Big sister'
Dramatizaciju i režiju ove predstave potpisuje poznati bh. reditelj Jasmin Duraković.

Saradničku ekipu čine Jusuf Hadžifejzović – scenograf, Lana Lončarević – kostimograf, i Sejo Sexson – kompozitor. Pored gore navedenih glumaca, u predstavi će svoje glumačke role zabilježiti i Nermin Omić/Tarik Filipović i Ademir Hogić.

Premijera predstave 'Big sister' u Tuzli planirana je za 15. maj, prva i druga repriza 17. i 18. maja, dok je  mjesec juni rezervisan za zagrebačku premijeru. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook