BH GAS

Odložena obustava plina Sarajevu najavljena za sutra

Arhiva07.05.14, 17:59h

Ukoliko prva tranša ne bude uplaćena u ponedjeljak, 12 maja, BH Gas će obustaviti isporuku gasa Sarajevogasu isti dan, saopćeno je iz ove kompanije

plin novaUprava BH Gasa je odlučila da sutra, 8. maja, ne obustavlja isporuku gasa, uvažavajući pismene garancije, da će dio duga za plin ovoj kompaniji biti plaćen do ponedjeljka, 12. maja, saopćeno je iz BH Gasa, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Ukoliko prva tranša ne bude uplaćena u ponedjeljak, 12. maja, BH Gas će obustaviti isporuku gasa Sarajevogasu isti dan", navedeno je iz BH Gasa.

Naime, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović uputio je danas na adresu BH Gasa pismo u kojem daje garancije da će do ponedjeljka, 12. maja za Sarajevogas uplatiti dio fakture za mart od 1,5  miliona KM.

Preostali iznos duga od 3,5 miliona KM, kako je naveo Petrović, bit će uplaćen u toku naredne sedmice.

Naveo je da postoje "objektivne mogućnosti" za izmirenje martovske fakture najdalje do 16. maja, te predlaže preispitivanje odluke o obustavi isporuke gasa koja je najavljena za sutra.

"Prema navodima iz pisma ministra Petrovića, očekujemo da će kompletan dug za mart biti realizovan u navedenom roku", stav je BH Gasa.

(AA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook