OVE STVARI NI U LUDILU NEMOJTE RADITI

Sedam smrtnih grijeha prilikom uređenja doma

Arhiva07.05.14, 16:59h

Svakome se pri uređenju doma potkrade koja greška - bilo zbog ograničenog budžeta ili zbog sentimentalnosti - i to je sasvim u redu. No, neki životni prostori naprosto odišu lošim ukusom, a da vlasnici toga nisu ni svjesni

uređenje stana

Svakome se pri uređenju doma potkrade koja greška - bilo zbog ograničenog budžeta ili zbog sentimentalnosti - i to je sasvim u redu. No, neki životni prostori naprosto odišu lošim ukusom, a da vlasnici toga nisu ni svjesni.

Evo kako ćete izbjeći da vam se gosti zgražaju nad viđenim. Samo slijedite naputke Kurta Cyra, uspješnog stručnjaka za uređenje interijera, piše Slobodna Dalmacija.

Kurt je otkrio "sedam smrtnih grijeha unutrašnjeg uređenja", počitajte koji su to:

Dosadno predvorje

"Nemojte zanemariti ovaj dio svog doma jer upravo on ostavlja prvi dojam, koji je najvažniji", upozorava Kurt poručujući da bezličnost prostora oko ulaznih vrata možete suzbiti ako u taj dio kuće ili stana postavite predmet koji vam se jako sviđa i uz koji je vezana neka dobra priča.

Loša rasvjeta

"Ili je preslaba ili je previše jaka", primjećuje Kurt poručujući da se u svakoj prostoriji rasvjeta prilagodi aktivnostima koje se u tom prostoru odvijaju.

Ugrađeni frižideri

Kurt smatra da frižideri ugrađeni u kuhinjske ormare djeluju previše sterilno i daju kuhinji izgled kantine. "Ako želite da vam kuhinja izgleda udobno i domaće, neka kuhinjski aparati stoje zasebno", poručuje stručnjak.

Savršeno slaganje

"Mnogi misle da primjerice uzorak na tapeciranom namještaju mora biti u skladu sa zidnim tapetama. No, meni stvara nervozu kad se sve savršeno slaže jedno s drugim. Ne znam, kao da osobi koja je uredila prostoriju manjka samopouzdanja ili karaktera", oštar je Kurt.

Svo drvo u bijeloj boji

Kurt poručuje da je daleko bolje neke komade drvenarije obojati. Njemu se sviđa kad neki komadi drvenog namještaja dobiju premaz u upečatljivoj boji.

Sav namještaj uza zid

Razumljivo je da namještaj želite maknuti s puta, slaže se Kurt, no upozorava da je neke komade bolje odmaknuti od zida.

7. Bež boja

"Još od 80-ih bež je jedna od najčešće korištenih boja u uređenju doma, no nastojte odoljeti toj pošasti. Život je prekratak da bismo ga proživjeli okruženi tom dosadnom nijansom. Boje nas usrećuju. Okružite se bojama!", zaključuje Kurt.

(Slobodna Dalmacija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook