VIDEO/ I NAJGORI ĆEVAP OD OVOGA JE BOLJI

Šok eksperiment iz arhiva: Hamburger se nije raspao ni nakon godinu dana, a krompirići ostali zlatno žute boje!

Arhiva07.05.14, 15:55h

Američka nutricionistica kupila je dječji Happy meal s hamuburgerom i krompirićima i ostavila ih godinu dana na polici u svom stanu. Nakon 365 dana hamburger je izgledao gotovo identično kao na dan kada ga je kupila, a krompirići su i dalje bili zlatno žute boje!!!

mcdonaldsAko ćemo pravo, savremeno čovječanstvo, iako pritisnuto brojnim i smrtonosnim oboljenjima, ni izdaleka nije toliko bolesno koliko bi to objektivno moglo biti hraneći se svakodnevno najotrovnijim namirnicama koje mu su u izobilju nude na svakom koraku.

Među onima koji su u tome najdalje otišli svakako je i popularni američki lanac brze hrane McDonald's, protiv kojeg se danas vode globalne kampanje u cilju smanjenja konzumacije hamburgera i drugih primamljivih proizvoda ovog brenda, čija je štetnost po ljudsko zdravlje mnogo puta dokazana.

Globalnoj akciji u borbi za zdrav život i pravo na konzumiranje zdrave hrane prethodio je i ovaj šokantan eksperiment koji je prije nekoliko godina izvela američka nutricionistica Joann Bruso (62).

Ona je u McDonald'su kupila dječji Happy meal s hamuburgerom i krompirićima i ostavila ih godinu dana na polici u svom stanu. Nakon 365 dana hamburger je izgledao gotovo identično kao na dan kada ga je kupila, a krompirići su i dalje bili zlatno žute boje!!!

Koliko je hemije u ovom komadu tobože mesa, nutricionistica je pojasnila na sljedeći način:

- Nijedna muha niti bilo koji drugi insekt nije sletio na hranu, a kamoli joj se približio. Ako muhe izbjegavaju Happy meal, onda to ni dječje tijelo ne može pravilno preraditi.

Ona je također dodala i kako se u godinu dana hrana na zraku morala raspasti i imati neugodan miris. No činjenica da hrani iz McDonalds nije bilo ništa pokazuje koliko je ona zapravo ubitačno štetna.

U tom cilju je urađeno je još nekoliko eksperimenata, a najzvučnija je bila tvrdnja da je McDonald's hamburger preživio neokrnjen čak 14 godina!!! O hamburgeru nakon 14 godina snimljen je i prilog koji je šokirao gledatelje diljem planete.

Podsjetite se! A mi bez dileme zaključujemo: I najgori ćevap od ovoga je bolji!
The Oldest Hamburger


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook