ODLUKOM SUDA BiH

Davoru Elezu ukinut pritvor

Arhiva07.05.14, 11:04h

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine jučer je donio rješenje kojim se optuženom Davoru Elezu ukida pritvor

Sud BiH nova

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine jučer je donio rješenje kojim se optuženom Davoru Elezu ukida pritvor i određuju mjere zabrane.

Njemu je zabranjeno napuštanja boravišta i putovanja, sastajanja s određenim osobama, a obaveza mu je javljanje nadležnoj policijskoj stanici, dva puta sedmično. Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca. U slučaju da optuženi prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora.

Optužnica tereti Davora Eleza za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca, u sticaju s krivičnim djelom zločinačka organizacija u vezi s krivičnim djelom razbojništvo, saopćeno je iz Suda BiH.

Podsjećanja radi, na ročištu za izjašnjenje o krivnji u predmetu Darko Elez i drugi pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine, optuženi Davor Elez izjasnio se da nije kriv.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 4. septembra 2013. godine optužnicu u predmetu Darko Elez i drugi kojom se optuženi Davor Elez tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca, u sticaju s krivičnim djelom zločinačka organizacija u vezi s krivičnim djelom razbojništvo.

Sud Bosne i Hercegovine je 3. marta ove godine donio rješenje u predmetu Darko Elez i drugi kojim se postupak u odnosu na optužene: Bojana Cvijana, Benana Dorića, Muhameda Ramića, Seada Robovića, Edina Ahmetspahića, Ljubišu Lalovića, Marka Krajišnika, Dejana Vukosavljevića, Nermina Tahirovića, Elviru Kajević, Azema Kajevića, Elvisa Zlatića, Admira Ahmetspahića, Mehmeda Kajevića, Slobodanku Tošić, Dragana Vujičića, Vladana Parađinu, Dragana Jevtovića, Benjamina Halilovića, Dragana Obućinu, Anesa Kurbegovića, Slavišu Bobara, Mladena Mićića, Davora Mandića i Himzu Ćatu razdvaja, te će se ubuduće voditi pod oznakom Bojan Cvijan i drugi, dok se postupak u odnosu na optužene Darka Eleza, Davora Eleza, Branimira Minića, Vladimira Pandurevića, Vasu Ljubibratića, Milosava Veskovića i Milana Mitića nastavlja voditi pod oznakom Darko Elez i drugi.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook