OD ČIŠĆENJA DO OSVJEŽENJA

Jeste li znali što sve možete s koricom limuna?

Arhiva07.05.14, 09:37h

Sok od limuna poznat je kao odlično prirodno sredstvo za čišćenje, ali možda niste znali da korica također ima supermoći

limun novaNezamjenjiv je u salatama, kolačima i mnogim drugim jelima, ali limun je idealan za čišćenje po kući bez opasnih kemikalija. The Kitchen predlaže nekoliko primjera kako iskoristiti i koricu limuna.



Čišćenje daske za rezanje


Budući da na njima režemo i sirovu hranu, bitno ih je dobro oprati. Limun je dobar zbog kiselosti, a s malo soli dobro pritisnite i izribajte dasku za rezanje.



Ukusnija voda


Ljeti najčešće držimo vodu u hladnjaku jer služi za rashlađivanje. Ako imate vodu u vrču, ubacite polovice limuna koji će je aromatizirati i učiniti još više osvježavajućom. Nakon što ispraznite vrč, stavite novi limun.

Otpad

Prije no što smeće iznesete iz kuće i kanta se napuni, možete spriječiti neugodne mirise ako ubacite koju polovicu limuna. Ovo će biti izvrsno u toplim danima kada se takvi mirisi jače osjete.



Očistite mikrovalnu pećnicu


Prerežite limun i dobro izribajte sve mrlje i ostatke hrane u mikrovalnoj pećnici. Poslije je samo prebrišite. Nakon brisanja još će mirisati lijepo i svježe.



Zapečena hrana


Polovice limuna idealne su i za skidanje ostataka hrane. Jedna polovica limuna idealna je jer će vam taman stati u ruku i samo trebate prionuti na posao. Ako je hrana jako zapečena, dodajte malo soli.

 

(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook