ŠERIJATSKI ZAKON U INDONEZIJI

Ženu silovala osmorica, polili je fekalijama, a zatim je i javno izbičevali

Arhiva06.05.14, 21:56h

Šerijatske glavešine ne zanima što je žena bila silovana već je kriva jer je imala ljubavnika

pokrivene žene novaUdovicu iz Indonezije silovala su osmorica muškaraca kako bi je kaznili zato što je imala aferu s oženjenim muškarcem. No, tu njezinoj muci nije bio kraj jer je silovana 25-godišnjakinja osuđena na javno bičevanje.

Silovatelji su ženu i njezinog ljubavnika uhvatili 'na djelu' banuvši u njezinu kuću u sjevernoj provinciji Banda Aceh na otoku Sumatri. Optužili su je za 'neprimjereni seksualni odnos' sa 40-godišnjim muškarcem.
Kako piše Daily Mail, njezin je ljubavnik najprije pretučen i svezan, a nju su opetovano silovali.

Nakon iživljavanja, na dvoje nesretnika još su istresli kante s fekalijama. Potom su napadači užasnutu ženu odvukli do policijske stanice i prijavili je za kršenje strogih šerijatskih zakona.

Premda je policija trojicu silovatelja odmah optužila za silovanje dok su ostali uspjeli pobjeći, istovremeno su odlučili kazniti i ženu jer je prekršila stroge vjerske zakone.

 

Kršenje vjerskih zakona

'Muškarac i njegova ljubavnica bit će bičevani jer su prekršili pravila o seksualnim odnosima', kazao je Ibrahim Latif iz Šerijatskog ureda za Jakarta Globe.

Dodao je da to što je udovica bila silovana nema veze s time što joj je izrečena kazna za kršenje vjerskih zakona. Ona i njezin ljubavnik priznali su da su imali seksualne odnose nekoliko puta usprkos tome što je on oženjen i ima petoro djece, ustvrdio je Ibrahim Latif.

Prema šerijatskom zakonu, i udovica i njen ljubavnik dobit će spo devet udaraca bičem, i to na javnom mjestu. Tri uhićena silovatelja, od kojih jedan ima samo 13 godina, također bi mogli dobiti istu kaznu, isto prema šerijatskom zakonu, ali samo ako budu osuđeni na 'običnom' sudu za kazneno djelo. Potraga za ostalom petoricom silovatelja se nastavlja.

Ovo nije prvi puta da je u pokrajini Acehu žena optužena za nedolično ponašanje s muškarcem i da je silovana. Jednu su 20-godišnju studenticu silovala tri policajca u siječnju 2010. Nakon što su je vidjeli kako se vozi na motoru sa svojim dečkom. Dvojica su osuđena na osam godina zatvora dok trećeg nikad nisu uhvatili.

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook