KAKO TIPIČNO

Političar osam godina u gay klubu nastupao kao žena, a danas je gorljivi homofob

Arhiva06.05.14, 19:36h

Putem svog Facebook profila priznao je sve o svom, kako tvrdi, prošlom životu

žena kongresmenSteve Wiles, republikanski kandidat za senatora iz Južne Karoline, koji je u više navrata iznosio svoje stavove protiv istospolnih brakova našao se u središtu skandala. Američki mediji pišu kako je u prošlosti nastupao u gay klubovima odjeven u ženu, pod umjetničkim imenom Miss Mona Sinclair.

Dugih 8 godina, od 2002. do 2010. godine imao je vlastiti zabavni program u gay klubu 'Odyssey'. Upravo ga je bivši vlasnik spomenutog kluba prepoznao te je kontaktirao novinare.

Randy Duggins rekao je za Winston-Salem Journal kako je odlučio prekinuti šutnju jer želi glasačima dati do znanja da je Wiles 'licemjerni lažljivac'.

'Dolazio je u moj klub i u 90-ima, a bio je i jedan od promotora natjecanja Miss Gay America, ali je isključen iz projekta zbog nedoličnog ponašanja', kazao je Duggins.

Wiles je u početku s gnušanjem odbacio sve optužbe.

No, jučer je putem svog Facebook profila ipak priznao sve o svom, kako tvrdi, prošlom životu.

'Morao sam imati posao. Znam da je bio sramotan, ali je - posao! Ispričavam se što nisam rođen bogat tako da ne moram ništa raditi niti se ponižavati na ovakav način', glasio je status na njegovom Facebook profilu kojeg je kasnije uklonio.

'Za mene, s religioznog stajališta, za moj život, to sve nije bilo ispravno i nije bilo nešto s čime sam želio nastaviti. Naravno da mi je sada neugodno, ali takav je život. Donio sam odluku o tome što želim biti i shvatio tko želim biti. Ovako kako živim sada, to je za mene jedini ispravan put', kazao je Wiles za Bussines Insider.

Odbio je komentirati vlastitu seksualnu orijentaciju, ali je napomenuo kako biti protiv istospolnih brakova ne znači biti homofoban.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook