VIDEO/ UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Američka reportaža o psihijatrijskim bolnicama u Srbiji zgrozila svijet!

Arhiva06.05.14, 16:49h

Pacijenti koji leže na betonu, sobe koje su bukvalno ruše, zarđale rešetke na prozorima i vratima, kao i oprema koja služi za vezivanje i smirivanje najagresivnijih pacijenata, samo su neki od prizora koji su prikazani u emisiji američke stanice NBC

kovinAmerička TV stanica “NBC” napravila je reportažu o uslovima života pacijenata u Psihijatrijskoj bolnici Kovin, kao i u Domovima u Stamnici i Kulini, gde su smještena djeca sa smetnjama u razvoju.

Reportaža prikazuje teške uslove u kojima žive pacijenti u ovim ustanovama, kao i probleme osoblja koje se brine o njima.

Srbija se predstavlja kao zemlja koja pokušava da se povrati iz doba vladavine Slobodana Miloševića i da popravi katastrofalnu situaciju u ovim institucijama.

Sagovornici američkih novinara su bili doktori u pomenutim ustanovama, ministar Rasim Ljajić, kao i neki od roditelja koji su morali da smjeste svoju djecu u njih.

Stanje pacijenata, uslovi u kojima žive, kao i sve ono što je vezano za pacijente u Kovinu i Kulini rijetko koga može da ostavi ravnodušnim.

Pacijenti koji leže na betonu, sobe koje su bukvalno ruše, zahrđale rešetke na prozorima i vratima, kao i oprema koja služi za vezivanje i smirivanje najagresivnijih pacijenata, samo su neki od prizora koji su prikazani u ovoj emisiji.

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook