LEGITIMNA META RUSKIH RAKETA

Rusija prijeti: Raketirat ćemo Crnu Goru!

Arhiva06.05.14, 15:19h

Podgorički portal IN4S prenio je izjavu ruskog poslanika da bi Crna Gora bila "legitimna meta ruskih raketa", ako bi pristupila Sjevernoatlantskom savezu. Degtjarev je stavove Crne Gore u vezi sa ukrajinskom krizom označio kao "sramotan čin"

zastava Crne GorePoslanik ruske Dume Mihail Vladimirovič Degtjarev zapretio je Crnoj Gori ruskim raketama, ako bi ta država ušla u NATO.

Podgorički portal IN4S preneo je izjavu poslanika da bi Crna Gora bila “legitimna meta ruskih raketa“, ako bi pristupila Sjevernoatlantskom savezu.

Degtjarev je stavove Crne Gore u vezi sa ukrajinskom krizom označio kao “sramotan čin”. On je, takođe, rekao da bi Rusija trebalo sa Kinom da formira “vojno-politički savez”. Crna Gora je u posljednje vrijeme meta veoma oštrih izjava predstavnika Rusije.

Ruski amabasador u Srbiji Alesandar Čepurin je ranije orijentaciju Crne Gore ka evro-atlantskim integracijama označio kao “majmunsku politiku”.

Zvanična Moskva je posebno ljuta zbog nedavne posjete crnogorskog premijera Mila Đukanovića Washingtonu.

Neki politički komentatori u Crnoj Gori su ocijenili da u ruskim porukama na račun politike Crne Gore ima elemenata Informbiroa, kada je bivši Sovjetski Savez otvoreno prijetio čak i vojnom intervencijom prema tadašnjoj Jugoslaviji.

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook