REAKCIJE NA IZBOR SELEKTORA SUŠIĆA

Osim i Ćiro o Papetovom spisku za Brazil: Korektan ili ne?!

Arhiva05.05.14, 16:38h

Bh. nogometni stručnjak Ivica Osim kazao je kako on nema zamjerki na 24 igrača koji će BiH predstavljati na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu

ciro blazevic i ivica osim

Bh. nogometni stručnjak Ivica Osim kazao je u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) kako on nema zamjerki na 24 igrača koji će BiH predstavljati na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, koje počinje za nešto više od mjesec dana, a čija je imena selektor Sušić objavio na press konferenciji u Sarajevu.

Siguran je, kaže, da Sušić zna šta mu treba i da poznaje protivnike koji nas čekaju na Mundijalu.

- Jedino je meni lično žao što nema ni jedan igrač iz naše lige. To je znak za nešto – rekao je Osim.

Na pitanje novinara NAP-a da li Sušić zaista nije imao izabrati baš niti jednog igrača iz bh. lige ili je napravio previd, Osim je kazao u BiH ima dobrih mladih igrača, ali da su naši igači spori, i da drugi igraju brže od nas.

- Zaista mi je žao što nema niti jednog našeg igrača. To je radi morala, radi elena, da i ovi ovdje što igraju znaju da ne igraju za badava – kaže Osim.

Sa njim se slaže i Miroslav Ćiro Blažević, trener tuzlanske Slobode i bivši selektor reprezntacije Bosne i Hercegovine, koji je zadovoljan je izborom Safeta Sušića. Blažević je u izjavi za bh. novinsku agenciju Patria kazao da su u ovom trenutku momci koje je odabrao Sušić zbilja najbolje što BiH ima.

- Vidite, Sušić je pošten momak prije svega. Ja nikada nisam sumnjao u njega i niti jedno ime na tom spisku meni nije iznenađenje. Spisak je korektan – kaže Blažević.

I Blažević napominje da mora proći još dosta vremena da neki igrač iz premijer lige BiH zasluži mjesto u A timu nogometne reprezentacije BiH.

- Čim naši igrači malo sazriju odmah se prodaju, tako da nemate neki izbor ko bi mogao igrati u A timu. Mislim da se prije svega mora popraviti ekonomska situacija u bh. klubovima kako bi igrači duže ostajali u klubovima i konkurirali za pozicije u reprezentaciji – dodao je Blažević.

Inače, Sušić je danas objavio spisak 24 igrača koja će putovati u Brazil, a to su Asmir Begović, Asmir Avdukić i Jasmin Fejzić, Emir Spahić, Sead Kolašinac, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Muhamed Bešić, Ervin Zukanović, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, veznjaci Miralem Pjanić, Anel Hadžić, Tino Sušić, Senijad Ibričić, Senad Lulić, Zvjezdan Misimović, Sejad Salihović, Haris Medunjanin, Izet Hajrović, Avdija Vršajević, Edin Džeko, Vedad Ibišević i Edin Višća.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook