MUP RS DEMANTUJE IZJAVE SDS-ove POSLANICE

Aleksandra Pandurević trebalo bi da raspolaže tačnim i istinitim informacijama, a ne da širi laži!

Arhiva05.05.14, 15:56h

S obzirom da bi poslanica trebalo da raspolaže tačnim i istinitim informacijama, predlažu Pandurević da ubuduće zatraži informaciju od strane MUP-a RS o preduzetim mjerama policije

Aleksandra Pandurević nova

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske oštro osuđuje jučerašnje, kako je saopćeno, neistinite navode koje je iznijela poslanica Srpske demokratske stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević, a koje se odnose na istrage u vezi sa zloupotrebama u Tehničkom-remontnom zavodu (TRZ) u Bratuncu.

- Pandurević je prije iznošenja jučerašnjih neistina kako „MUP RS nije reagovao na prijave o zloupotrebama u Tehničkom-remontnom zavodu u Bratuncu“ mogla da u MUP-u RS provjeri da je Policijska stanica Bratunac u periodu od 2008. do 2014. godine zaprimila veliki broj prijava radnika TRZ, po istim postupala, te da su sve prijave kontinuirano proslijeđivane tužilaštvu po čijim naredbama je i postupano - saopćeno je iz entitetske policije.

Podsjećaju i na pet prijava koje su im dostavljene.

Iz entitetske policije navode i da je poslanica SDS-a mogla da provjeri da je 28. februara 2008. godine Okružnom tužilaštvu Bijeljina- Kancelarija u Srebrenici podnesen izvještaj, a nakon prikupljenih izjava i dokaza po prijavi radnika TRZ zbog izražene sumnje da u skladištu TRZ nedostaje oko 3.000 kilograma bronze, a koja se nalazila u livenim komadima tkz. tuljcima, te da je poslednji put popis vršen 2001. godine.

Prilikom vršenja uviđaja od strane radnika Policijske stanice Bratunac utvrđeno je da nije bilo tragova provale, te prikupljene određene izjave i dokumentacija, kojom prilikom nije utvrđeno ko je izvršilac navedenog krivičnom djela.

S obzirom da bi poslanica trebalo da raspolaže tačnim i istinitim informacijama, predlažu Pandurević da ubuduće zatraži informaciju od strane MUP-a RS o preduzetim mjerama policije, prije nego što u javnost izađe „s paušalnim i neprovjerenim informacijama“.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook