VIDEO/ DOBILI EVERTON

Veliki korak Cityja prema naslovu: Džeko junak 'građana'

Arhiva03.05.14, 20:58h

Manchester City napravio je veliki korak prema naslovu engleskog prvaka. Na Goodison Parku sa 3:2 pobijedili su Everton te su tako zasjeli na vrh Premiershipa s istim brojem bodova kao i Liverpool, ali 'građani' imaju bolju gol razliku

Džeko City
Manchester City napravio je veliki korak prema naslovu engleskog prvaka. Na Goodison Parku sa 3:2 pobijedili su Everton te su tako zasjeli na vrh Premiershipa s istim brojem bodova kao i Liverpool, ali 'građani' imaju bolju gol razliku.

Everton je poveo u 11. minuti fantastičnim golom Rossa Barkleya sa 20 metara pod gredu Joea Harta. Ipak, samo 11 minuta kasnije 'građani' su se vratili u igru preciznim udarcem s desne strane Sergija Agüera.

U 43. minuti Edin Džeko iskoristio je ubačaj Milnera s desne strane i glavom donio vodstvo Cityju 2:1 uoči odlaska na odmor.

Odmah na početku nastavka Naismith je istrčao sam pred Harta, ali golman gostiju je fantastičnom rekacijom to skrenuo u korner.

Samo dvije minute stigla je kazna. Nasri je s lijeve strane ubacio u sredinu gdje je loptu sa pet metara u mrežu skrenuo Džeko za 3:1.


Manchester City napravio je veliki korak prema naslovu engleskog prvaka. Na Goodison Parku sa 3:2 pobijedili su Everton te su tako zasjeli na vrh Premiershipa.

Nadu Evertonu u preokret u 65. minuti vratio je Lukaku koji je glavom pogodio od stative nakon ubacivanja Bainesa s lijeve strane.

U samoj završnici utakmici domaćin je stisnuo City u šesnaesterac, međutim rezultat se više nije mijenjao.

Pred Cityjem su do kraja dvije domaće utakmice, protiv Aston Ville u srijedu te West Hama u nedjelju. Ukoliko slave u obje, a Liverpool ne napravi čudo te protiv Crystal Palacea i Newcastlea drastično ne popravi gol razliku, 'građani' će uzeti četvrti naslov prvaka Engleske. City trenutno ima devet golova bolju gol razliku od Liverpoola.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook