FRANCUSKI PARLAMENT IZGLASAO ZAKON

Solidarnost na djelu: Biste li vi poklonili svoj godišnji kolegi s bolesnim djetetom?

Arhiva03.05.14, 21:53h

Zakon predviđa da radnici mogu anonimno svojim kolegama donirati dane godišnjeg odmora u slučaju brige za bolesnog potomka

bolesno dijete

Francuski parlament izglasao je zakon po kojemu zaposlenici mogu pokloniti dane svojeg godišnjeg odmora kolegama koji imaju bolesnu djecu.

Ideja je rođena u slučaju radnika čiji se sin razbolio od raka i kojemu su kolege dali 170 dana svojeg godišnjeg odmora da bude uz teško oboljelog sina. Prijedlog zakona došao je pak od zastupnika Paula Salema još 2012. godine, no tek sada je prošao i senat, javlja Radio France International (RFI).

Zakon predviđa da radnici mogu anonimno svojim kolegama donirati dane godišnjeg odmora u slučaju brige za bolesnog potomka.

Cijelu stvar pokrenula je potresna priča Christophea Germaina, radnika u tvornici pakiranja vode, čiji je 11-godišnji sin Mathys bio teško obolio od raka. Kolege su Christopheu dali svoje godišnje odmore da bi bio sa sinom, koji je umro u decembru 2011.

Ipak, neki zastupnici su upozorili da bi takav zakon mogao izazvati haos u radnom pravu te da se njime poslodavac oslobađa odgovornosti.

(Tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook